bannerPos

Dronningen af Tastum slog de sortbrogede

Der blev jublet igennem, da sejrskoen blev kåret.

Christian Carus

Journalist
08-03-2018 07:10
Der var ikke mange, der havde regnet med at se en jersey-ko som Miss Agro Nord 2018. Heller ikke manden, der trak hende.
De er mest med for hyggens skyld, lød det fra Thomas Søgaard, driftsleder hos Tastum Jersey ved Stoholm.

Alligevel kunne han ikke holde tårerne tilbage, da hans Dignitary-datter 040834-03918 løb med titlen som Miss Agro Nord i røg, damp og farvet spotlight foran en sortbroget Aftershock-datter fra Raunhøj Dairy.

- Jeg har hørt, at det aldrig er sket før, at en jersey har vundet her. Det er helt sindssygt, lød det fra Thomas Søgaard, da dagens heltinde havde fået lettet trykket på det spændte yver.

- Og vi snakker meget om, at man skal nyde det, når det går godt. Derfor blev der også jublet igennem i dag. I morgen skal vi da også have en dram til rundstykkerne, fastslog Thomas Søgaard, der fremhævede hele teamet bag Tastum Jersey.

- Vi er et team, og der er mange, der gør en stor indsats hver gang, vi er afsted til udstilling. Både nuværende og tidligere ansatte er med til at give en hjælpende hånd, og vi har nok været 10-12 mand inde over for at få det til at lykkes – både at være her og stadig have nogle til at klare tingene hjemme på gården.

På Agro Nord havde Tastum Jersey syv køer med.
 

I tvivl

Egentlig havde familien Søgaard været i tvivl om, hvorvidt den nyslåede Miss skulle have været med i Aars.

- Hun er ikke så langt fra kælvning, så vi var lidt i tvivl, om hun var klar og i god nok form. Det vurderede vi heldigvis, at hun er, sagde Thomas Søgaard, der til daglig har ansvaret for de 470 økologiske jersey-køer på sin fars går i Tastum.
 
På gården bliver der lagt mange timer i det, når familie og medarbejdere hvert år frekventerer dyrskuerne i Aars, Thisted, Gammel Estrup og Herning.
 
- Jeg er vokset op med det, og jeg har nogle af mine bedste minder fra vores ture rundt i landet for at udstille køer, sagde Thomas Søgaard, der onsdag gav sin seks uger gamle datter første udstillingsoplevelse.
 
- Hun kan lige så godt lære det tidligt, konstaterede han.
 

Dronningen

For den fireårige Miss Agro Nord var det dog langt fra første tur i ringen, og Thomas Søgaard er ikke i tvivl om, at hun er en ko af en speciel støbning.

- Vi kalder hende Daisy, ligesom Dronning Margrethe. For hun er dronningen hjemme i stalden.
 
- Hvor mange køer normalt ikke er glade for at blive taget væk fra flokken, så er hun ligeglad. Hun nyder at være ude til sådan noget her, lød det fra Thomas Søgaard.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next