Dronningen af Tastum slog de sortbrogede

Der var ikke mange, der havde regnet med at se en jersey-ko som Miss Agro Nord 2018. Heller ikke manden, der trak hende.

Med titlen fulgte 5.000 kroner fra DLG Nordjylland.
De er mest med for hyggens skyld, lød det fra Thomas Søgaard, driftsleder hos Tastum Jersey ved Stoholm.

Alligevel kunne han ikke holde tårerne tilbage, da hans Dignitary-datter 040834-03918 løb med titlen som Miss Agro Nord i røg, damp og farvet spotlight foran en sortbroget Aftershock-datter fra Raunhøj Dairy.

- Jeg har hørt, at det aldrig er sket før, at en jersey har vundet her. Det er helt sindssygt, lød det fra Thomas Søgaard, da dagens heltinde havde fået lettet trykket på det spændte yver.

- Og vi snakker meget om, at man skal nyde det, når det går godt. Derfor blev der også jublet igennem i dag. I morgen skal vi da også have en dram til rundstykkerne, fastslog Thomas Søgaard, der fremhævede hele teamet bag Tastum Jersey.

- Vi er et team, og der er mange, der gør en stor indsats hver gang, vi er afsted til udstilling. Både nuværende og tidligere ansatte er med til at give en hjælpende hånd, og vi har nok været 10-12 mand inde over for at få det til at lykkes – både at være her og stadig have nogle til at klare tingene hjemme på gården.

På Agro Nord havde Tastum Jersey syv køer med.
 

I tvivl

Egentlig havde familien Søgaard været i tvivl om, hvorvidt den nyslåede Miss skulle have været med i Aars.

- Hun er ikke så langt fra kælvning, så vi var lidt i tvivl, om hun var klar og i god nok form. Det vurderede vi heldigvis, at hun er, sagde Thomas Søgaard, der til daglig har ansvaret for de 470 økologiske jersey-køer på sin fars går i Tastum.
 
På gården bliver der lagt mange timer i det, når familie og medarbejdere hvert år frekventerer dyrskuerne i Aars, Thisted, Gammel Estrup og Herning.
 
- Jeg er vokset op med det, og jeg har nogle af mine bedste minder fra vores ture rundt i landet for at udstille køer, sagde Thomas Søgaard, der onsdag gav sin seks uger gamle datter første udstillingsoplevelse.
 
- Hun kan lige så godt lære det tidligt, konstaterede han.
 

Dronningen

For den fireårige Miss Agro Nord var det dog langt fra første tur i ringen, og Thomas Søgaard er ikke i tvivl om, at hun er en ko af en speciel støbning.

- Vi kalder hende Daisy, ligesom Dronning Margrethe. For hun er dronningen hjemme i stalden.
 
- Hvor mange køer normalt ikke er glade for at blive taget væk fra flokken, så er hun ligeglad. Hun nyder at være ude til sådan noget her, lød det fra Thomas Søgaard.

Læs også