Lille svensk trailervogn med fart på

Svenske Metsjö lancerer sin hidtil mindste vogn i sin MetaQ-serie, og den nye MetaQ 41 er bygget til højere hastigheder på op til 60 kilometer i timen.

Mindre vogn til højere kørehastigheder. Det er idéen bag den seneste nyhed fra den svenske trailervognproducent Metsjö, der netop har lanceret den hidtil mindste vogn i deres MetaQ-serie.

MetaQ 41 hedder vognen, der – som navnet antyder – er en 4,1 meter lang og tre tons tung vogn, der kan laste op til 13 tons.

Specielt for vognen er, at den er bygget til at kunne køre ved højere hastigheder i helt op til 50-60 kilometer i timen.

Flere valgmuligheder

Vognen tilbydes i forskellige modeller – blandt andet højere sider og ikke mindst container-modellen, der er kendes fra Metsjös modeller i serien MetaMid.

MetaQ 41-vognen kan monteres med ekstra store hjul, hvilket gør den endnu mere velegnet til kørsel i terrænet, med et godt greb og samtidig reducerer jordkomprimering. De større hjul giver også bedre stabilitet.

Hydraulisk affjedring kombineret med moderne køreteknologi betyder, at lastvægten og trykket af vognen på det jordunderlag den køres på hele tiden er konstant.

/ jba

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast