Ferievært ønsker sig flere kolleger over hele Jylland

Der er et marked for bondegårdsferie på flere landbrugsbedrifter. Ikke mindst fra Tyskland kan der komme flere turister, som kan give en ekstra indtægt på gården. Det mener Rebekka Vetter, som selv tilbyder bondegårdsferie på Mols.

Der er gode muligheder for at trække flere tyske turister op til bondegårdsferie i Jylland, også til de nordlige og østlige dele af landsdelen. Det mener både Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme, hvor hun er medlem.
Sammen med sin ægtefælle Jacob Vetter driver Rebekka økologisk landbrug på Trangemosegaard.  Udover 45 hektar jord, en Angus-besætning og et antal svin på friland er der på bedriften også en ferielejlighed.
I Landsforeningen for Landboturisme har hun cirka 60 kolleger, der ligeledes tilbyder ferieboliger på landbrug, økologiske såvel som konventionelle. Men Rebekka Vetter vil gerne have flere kolleger.
 - Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markedsføring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet, siger hun.
 

Film om tyske feriegæster

Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme ser blandt andet et potentiale i at få flere tyskere på bondegårdsferie i Danmark. For nylig holdt foreningen en temadag, og den har produceret en film om netop mulighederne for at få flere tyske feriegæster.
I filmen er der gode råd om, hvordan man som ferievært kan markedsføre sine tilbud.
For eksempel fortæller management konsulent Johanne Bugge, at det med positive ord og glade billeder er godt at tale til gæsternes følelser og til deres længsler efter gode og afslappende oplevelser med familien. Det er også en god ide at give gæsterne små positive overraskelser. Som eksempelvis at servere lidt hjemmebagt, når de ankommer.
 

Hjælper gerne nye værter i gang

Med den nye film, med individuel rådgivning og på mange andre måder hjælper Landsforeningen for Landboturisme gerne nye ferieværter i gang.
Flere værter betyder også flere konkurrenter til de nuværende. Men det skræmmer ikke landsforeningens formand Rikke Kjærgaard - tværtimod.
- Når vi bliver flere, der tilbyder bondegårdsferie, får gæsterne mere at vælge imellem, og det større udbud tiltrækker flere gæster. Nogle gårde har mange dyr, andre har ikke så mange, og i det hele taget er vi meget forskellige. Nogle gæster vil have det ene, og andre det andet. Det er kun godt med en bred palet, mener Rikke Kjærgaard.
Medlemmerne af Landsforeningen for Landboturisme får primært gæster gennem foreningens hjemmeside, hvor hver enkelt vært præsenteres på både dansk, tysk og engelsk.
Projektet med temadag og film er støttet af Landdistriktspuljen.
 
»- Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markeds-
føring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet.«

Rebekka Vetter
 

Læs også