bannerPos

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Bestyrelsesformand Palle Kristoffersen har svært ved at bevare pessimismen efter årets udgave af Have og Landskab. Foto: Thomas Rahbek

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-11-2019 14:39
Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Tallene vækker stor tilfredsehed hos arrangørerne bag den store fagudstilling. Ikke tidligere har der været så stor en andel af de besøgende, der var beslutningstagere på bedrifter. 
- Når vi ser på de besøgende, er det tydeligt, at Have & Landskab er hele den grønne branches udstilling. Enhver niche er simpelthen repræsenteret. Samtidig bliver jeg nødt til at fremhæve, at 41 procent af de 10.663 besøgende i år var beslutningstagere fra mellemste eller øverste ledelsesniveau. Så høj en andel har vi ikke oplevet før, fortæller adjungeret professor, Palle Kristoffersen, med henvisning til at 32 procent af de besøgende i 2017 var beslutningstagere. 

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, selvom Palle Kristoffersen første gang nogensinde gik omkring på årets udstilling uden at finde noget, han var utilfreds med. Lidt færre kommuner var nemlig repræsenteret på årets udstilling (80) end ved HL17 (83), og der deltog kun 765 fagfolk fra landets ellers godt 1.800 kirkegårde.

- Både når det gælder kirkegårdene og kommunerne har vi altså en fortsat opgave med at få dem til at komme. Og det skal de jo, for jeg ved ikke, hvor de ellers skulle få den massive påfyldning af viden, som en Have & Landskab giver. Springer man en udstilling over, går der fire år, før man igen kan få en tilsvarende opdatering, og hvis man ikke tror, at den teknologiske udvikling er løbet fra én på fire år, bliver man virkelig sat bag af dansen, lyder det fra Palle Kristoffersen, som mener, at man skylder de folk, som skal bruge et halvt liv i gravemaskinen eller på græsklipperen, at de får lov til at komme forbi, prøve ti maskiner og give sit besyv med.

Fra Maskinleverandørernes sektion 2, Park, Vej & Anlæg, lyder samme pointe fra formand Niels Kirkegaard, der desuden er bestyrelsesmedlem i Have & Landskab og direktør i GMR maskiner a/s.

- Vi må blive bedre til at sørge for, at kommunerne får de informationer de skal bruge, så de mere konsekvent kan træffe beslutningen om at komme til Have & Landskab. Der er i hvert fald noget forkert, hvis de tror, at folkene bare tager på udstilling for at sparke dæk, og man går galt i byen, hvis som indkøbschef sidder hjemme bag skrivebordet og tror, at man har styr på alle de retninger, som teknologien udvikler sig i, siger Niels Kirkegaard og opsummerer sin overordnede pointe således:

- Udstillingen gør ganske enkelt, at du bliver opdateret på alle de trends og muligheder, som findes netop nu.

Godt besøgsflow 

En af de største forandringer på årets Have & Landskab var planteområdet Parken, som var både udvidet, havde et nyt stiforløb, bredere stande og et samlingspunkt med servering og hængekøjer. Her bemærkede planteskoleejer Joel Klerk, der også er Danske Planteskolers bestyrelsesmedlem i Have & Landskab, især at gennemstrømningen af kunder var optimal i år.

- Jeg synes, at det har fungeret rigtig godt. I min optik ligner det, at både Parken og udstillingen har fundet et godt leje, der virkelig virker. Og vi havde mindst lige så mange besøg som de andre år. De har bare fordelt sig bedre. Der var en jævn strøm af mennesker hele dagen, så vi fik snakket med flere kunder og meget kvalificerede kunder og flere nye, som vi i øvrigt allerede nu er ved at lavere planter til for første gang, fortæller Joel Klerk, som dog ikke tør spå om, hvorvidt de langt flere spisemuligheder medvirkende til, at fordelingen af publikum var så god ved HL19.

10.663 unikke besøgende

Den jævne strøm af mennesker kan også skyldes, at der faktisk var en del flere end de 10.663 besøgende, som blev scannet i indgangene, pointerer udstillingsleder Dina Overgaard.

- Til Have & Landskab scanner vi jo kun de besøgende én gang. Vi ved dog, at en del kommer flere dage for at nå at se det hele, og selvom folk kommer både onsdag, torsdag og fredag tæller de stadig kun som én besøgende i statistikken. Desuden tæller vi selvfølgelig heller ikke udstillerne og deres ansatte med som besøgende, men de tager naturligvis også en tur eller to rundt på udstillingen, så alt i alt har de fleste stande nok oplevet en del flere end 10.663 besøgende passerer forbi, lyder det fra udstillingslederen.

Næste udstilling finder sted i 2021 og som altid sted i de sidste tre hverdage i august.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next