Forstander: DLG VækstForum plejer forbindelserne i erhvervet

For tredje år i træk er Landbrugsskolen Sjælland med på DLG VækstForum, selv om skolen ikke umiddelbart kan tiltrække nye elever på arrangementet.

MESSE De besøgende på DLG VækstForum i Ringsted Sport Center kan se frem til en række indlæg om blandt andet bæredygtighed og klima.

Men også for de virksomheder og institutioner, der er med til arrangementet, er der noget at komme efter. Det fortæller forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, Henrik Lysemose Jensen.

- Vi er primært med, fordi det er dér, vores læremestre og erhvervet kommer. Og læremestrene er vores samarbejdspartnere med at få uddannet vores elever.

- DLG VækstForum er et rigtig fint sted at pleje forbindelserne, og få en snak om hvordan det går med uddannelsen, og hvad der rører sig ude i erhvervet, siger forstanderen og fortsætter:

- Det kan være, at nogen har konkrete spørgsmål til at have elever. Hvordan det fungerer og det praktiske omkring det. Det kan også være en snak om løst og fast om, hvordan det står til, så vi kan få fingeren på pulsen. Det er noget af det, DLG VækstForum går ud på for os.

Opsøgende rolle

På DLG VækstForum møder Landbrugsskolen Sjælland blandt andet op med deres uddannelsesvejleder, som primært kan hjælpe med at svare på spørgsmål af praktisk karakter.

- DLG Vækstforum er et rigtig fint sted at pleje forbindelserne.

Henrik Lysemose Jensen

Men det handler for skolen også om at være opsøgende i forhold til de andre deltagere på arrangementet i Ringsted – specielt de typiske samarbejdspartnere for skolen.

- Erfaringsmæssigt må vi indrømme, at når vi inviterer til arrangementer på skolen i Høng, kan det godt knibe med, at der møder en særlig stor andel af læremestrene op.

- Derfor er DLG-messen en god måde at møde dem mere uformelt og uforpligtende, og det er jo ikke særlig »farligt« for dem at få en snak med os, når de nu alligevel er der, lyder det med et smil fra Henrik Lysemose Jensen.

Læs også