Fra bondedreng til forfatter
Aksel Hundslev har skrevet hele livet. Men først nu, som 81-årig, har han udgivet sin første bog. Med udgangspunkt i sin barndom og ungdom i den østfynske landsby, Hundslev, tegner forfatteren et medrivende tidsbillede af den stærke udvikling, der fik mærkbare følger for 1940’ernes og 1950’ernes statiske landbrugssamfund.

Hundslev Toftegård, der blev genopbygget efter brand i 1903, var i mange år et af Danmarks bedste svineavlscentre, som Aksel Hundslevs far, Sigurd Hansen, drev med stor dygtighed.
I tirsdags, 20. november, var en skelsættende dato for 81-årige Aksel Hundslev, som - efter opvækst på Hundslev Toftegård i landsbyen Hundslev mellem Kerteminde og Odense, landbrugsuddannelse, journalistuddannelse, mange år som journalist på dagblade og i TV og radio, foredragsholder, kronikør, klummeskribent og indlæser af lydbøger - nu også er debuteret som forfatter.
Aksel Hundslevs første bog »Under Kastanjetræet« med undertitlen »1940’ernes farvel til bondesamfundet« er netop på denne dato udgivet på Byens Forlag, København V. Bogen, der er på 500 sider og koster 299 kroner, er på omslaget illustreret af forfatterens hustru, billedkunstneren Carolyn Hundslev, som med blide penselstrøg og blomstrende forårsfarver har genskabt det kæmpestore kastanjetræ, der engang stod ved stuehusets vestre gavl.
Kastanjetræet var plantet af Aksel Hundslevs oldefars søster i 1840, og dér stod det, indtil det i midten af 1990’erne blev fældet af gårdens daværende ejere. Hvorved - som det fortælles i bogen - en gammel uhyggelig spådom blev til virkelighed!
Læs mere om bogen og forfatteren i denne uges LandbrugFyn. Avisen kan læses her på siden – klik på ikonet i øverste højre hjørne.