Landbruget skal gå forrest

Nytårshilsen fra Østdansk Landboforening.

Af direktør Torben Flinch

Forfatterfoto: 74-51-oe

NYTÅRSBREV Den rivende udvikling fortsætter ufortrødent inden for dansk landbrug. Digitale systemer bliver mere og mere udbredt, strukturudviklingen former nye bedrifter og grøn omstilling og bæredygtighed, er det nye sort.

Østdansk Landboforening følger – som altid – udviklingen tæt, og vi har igen i år investeret i ny teknologi og ansat nye dygtige kompetente fagfolk, der kan rådgive kunder og medlemmer og fremover sikre vores høje faglige niveau.

For at vores forening kan blive endnu bedre at sparre med i det kommende år, kan landmanden og virksomhedslederen hen over julen og nytåret tænke over følgende spørgsmål: Drømmer du om sikker drift og likviditetsstyring?

Særligt planteavlsbedrifter har store likviditetsudsving over året. Økonomistyring kræver et godt periodiseret likviditetsbudget og opfølgning. Det tilbyder vi.

Et godt grundlag er det digitale bogføringsprogram Summax, der giver nem og systematisk bogføring. Kvitteringer kan med en app scannes ind, og e-faktura fra faste leverandører fordeler programmet automatisk på de rette poster i regnskabet. Væk med kedelig administration, løse bilag og tunge ringbind.

Drømmer du om, at dit landbrug er klima-neutral i 2050? Så skal du blive ved med at finde veje til at producere mere med mindre, tage nye produktionsmetoder i brug og fortsætte godt landmandskab.

Nye klimaløsninger kender vi naturligvis ikke endnu, men vi ved, at vi skal opsamle klimagasser, producere energiafgrøder, plante skov, bygge bæredygtigt, anvende nye plantesorter og fossilfri maskinpark.

Østdansk Landboforening følger med i udviklingen, og vi er klar til at hjælpe med at blive klima-neutral i 2050. For her vil landbruget gå forrest, og vores forening yde sit ved at rådgive om de anbefaleringer, forskningen præsenterer for os.

Vil du give din drøm videre til næste generation? Vi er klar til at beregne de hårde værdier – økonomi, finansiering, arveafgift, skat og jura.

Vi er klar til at hjælpe med de bløde værdier og gennemføre en individuel beslutningsproces, der respekterer de menneskelige relationer og følelser. Derfor har vi i år også nedsat et generationsskifte task force, der kan nytænke processen og hjælpe med de svære beslutninger.

Godt nytår.

Citat

- Væk med kedelig administration, løse bilag og tunge ringbind.

Torben Flinch

Læs også