bannerPos

Lantmännen uddeler millioner til andelshavere

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, sender 430 millioner danske kroner tilbage til medlemmerne på baggrund af 2018-regnskabet. Det blev vedtaget i går på en generalforsamling.

Redaktionen

09-05-2019 12:25

Et tilfredsstillende økonomisk resultat i 2018 får nu det svenske andelsselskab Lantmännen til at sende 619 millioner svenske kroner – 430 danske – tilbage til andelshaverne. Det er det højeste beløb nogensinde.

- En af Lantmännens største styrker som landbrugskooperativ med en balanceret forretningsportefølje er, at vi kan agere hurtigt for at møde udfordringer, og at tilfældig modgang i nogle forretningsområder kan kompenseres gennem stærkere resultater i andre, siger Per Olof Nyman, Lantmännens koncernchef.

Trods tørke og en lavere ethanolpris fik Lantmännen et årsresultat på 1,4 milliarder svenske kroner. Det svarer til 964 millioner danske og er lavere end året før, hvor udbetalingen til andelshaverne lå på godt 150 millioner kroner.

Udbetales 14. maj

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, er en af ​​Europas førende aktører inden for landbrug, maskiner, mad og bioenergi.

Udbetalingen til virksomhedens medlemmer blev vedtaget i går på en generalforsamling på baggrund af bestyrelsens forslag. Udbetalingen vil finde sted 14. maj i år.

mip

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next