bannerPos

Lantmännen uddeler millioner til andelshavere

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, sender 430 millioner danske kroner tilbage til medlemmerne på baggrund af 2018-regnskabet. Det blev vedtaget i går på en generalforsamling.

Redaktionen

09-05-2019 12:25

Et tilfredsstillende økonomisk resultat i 2018 får nu det svenske andelsselskab Lantmännen til at sende 619 millioner svenske kroner – 430 danske – tilbage til andelshaverne. Det er det højeste beløb nogensinde.

- En af Lantmännens største styrker som landbrugskooperativ med en balanceret forretningsportefølje er, at vi kan agere hurtigt for at møde udfordringer, og at tilfældig modgang i nogle forretningsområder kan kompenseres gennem stærkere resultater i andre, siger Per Olof Nyman, Lantmännens koncernchef.

Trods tørke og en lavere ethanolpris fik Lantmännen et årsresultat på 1,4 milliarder svenske kroner. Det svarer til 964 millioner danske og er lavere end året før, hvor udbetalingen til andelshaverne lå på godt 150 millioner kroner.

Udbetales 14. maj

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, er en af ​​Europas førende aktører inden for landbrug, maskiner, mad og bioenergi.

Udbetalingen til virksomhedens medlemmer blev vedtaget i går på en generalforsamling på baggrund af bestyrelsens forslag. Udbetalingen vil finde sted 14. maj i år.

mip

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next