bannerPos

Lantmännen uddeler millioner til andelshavere

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, sender 430 millioner danske kroner tilbage til medlemmerne på baggrund af 2018-regnskabet. Det blev vedtaget i går på en generalforsamling.

Redaktionen

09-05-2019 12:25

Et tilfredsstillende økonomisk resultat i 2018 får nu det svenske andelsselskab Lantmännen til at sende 619 millioner svenske kroner – 430 danske – tilbage til andelshaverne. Det er det højeste beløb nogensinde.

- En af Lantmännens største styrker som landbrugskooperativ med en balanceret forretningsportefølje er, at vi kan agere hurtigt for at møde udfordringer, og at tilfældig modgang i nogle forretningsområder kan kompenseres gennem stærkere resultater i andre, siger Per Olof Nyman, Lantmännens koncernchef.

Trods tørke og en lavere ethanolpris fik Lantmännen et årsresultat på 1,4 milliarder svenske kroner. Det svarer til 964 millioner danske og er lavere end året før, hvor udbetalingen til andelshaverne lå på godt 150 millioner kroner.

Udbetales 14. maj

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, er en af ​​Europas førende aktører inden for landbrug, maskiner, mad og bioenergi.

Udbetalingen til virksomhedens medlemmer blev vedtaget i går på en generalforsamling på baggrund af bestyrelsens forslag. Udbetalingen vil finde sted 14. maj i år.

mip

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next