bannerPos

Lantmännen uddeler millioner til andelshavere

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, sender 430 millioner danske kroner tilbage til medlemmerne på baggrund af 2018-regnskabet. Det blev vedtaget i går på en generalforsamling.
09-05-2019 12:25

Et tilfredsstillende økonomisk resultat i 2018 får nu det svenske andelsselskab Lantmännen til at sende 619 millioner svenske kroner – 430 danske – tilbage til andelshaverne. Det er det højeste beløb nogensinde.

- En af Lantmännens største styrker som landbrugskooperativ med en balanceret forretningsportefølje er, at vi kan agere hurtigt for at møde udfordringer, og at tilfældig modgang i nogle forretningsområder kan kompenseres gennem stærkere resultater i andre, siger Per Olof Nyman, Lantmännens koncernchef.

Trods tørke og en lavere ethanolpris fik Lantmännen et årsresultat på 1,4 milliarder svenske kroner. Det svarer til 964 millioner danske og er lavere end året før, hvor udbetalingen til andelshaverne lå på godt 150 millioner kroner.

Udbetales 14. maj

Lantmännen, der har 25.000 andelshavere, er en af ​​Europas førende aktører inden for landbrug, maskiner, mad og bioenergi.

Udbetalingen til virksomhedens medlemmer blev vedtaget i går på en generalforsamling på baggrund af bestyrelsens forslag. Udbetalingen vil finde sted 14. maj i år.

mip

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next