Oste-pop-up i en coronatid

Osteproducenten Lactalis etablerer i disse dage oste-pop-up-butikker for at modvirke de lukninger, som coronavirus har haft på restauranter og cafeer.

Påsken er en af årets højtider, når det gælder ost. Men når en krise lukker landets restauranter og caféer, og når den kørende ostebil ikke længere kan besøge kantiner, så betyder det ekstra meget ost på lager.

Osteproducenten Lactalis besluttede derfor at oprette en mobil oste-pop-up, der kunne flyttes rundt i landet - men manglede en kanal til salg og markedsføring. De kontaktede derfor Too Good To Go, som allerede forhandlede Lactalis-produkter på deres webshop. Resultatet blev, at Lactalis nu kan forhandle osten via Too Good To Go’s madspilds-app. Og ikke nok med det, tilbød Q8 efterfølgende at stille lokationer til rådighed til salget.

Alle tre parter er positivt overraskede over, hvor hurtigt det kan lade sig gøre at etablere velfungerende løsninger ved hjælp af godt samarbejde.

- Det har været en fornøjelse at være vidne til det kreative og velfungerende set-up, der på ganske kort tid er blevet stablet på benene. Det skyldes ikke mindst det gode samarbejde og hurtige hjælp, som vi fik af både Too Good To Go og Q8. Vi har allerede testet pop-up-konceptet flere steder på Sjælland med stor succes, og nu håber vi bare, at flere danskere også er ostesultne, siger administrerende direktør Gigi Egeskov Larsen fra Lactalis.

Q8’s direktør for Retail, Helle Dahlgren Skov, stemmer i:

- Vi havde egentlig ikke brug for særlig megen betænkningstid, da vi blev kontaktet. Vi går meget op i at reducere madspild på vores stationer, og derfor vil vi heller ikke se til, at så meget god ost går til spilde. Især i denne tid må vi hjælpe hinanden, så vi sammen kan komme ordentlig ud på den anden side, siger Helle Dahlgren Skov, Q8’s direktør for retail.

 Afhentningerne vil bliver fordelt over fem timer, så der ikke vil være for mange mennesker i pop-up’en samtidig. Salget foregår på Q8-stationer i Nærum, Lyngby og Virum i de tre kommende dage mellem 9.30 og 15.00.

Læs også