bannerPos

Merrild: - Regeringens arve-udspil løser ikke landbrugets udfordringer

Regeringens udspil til en ny lov om arveafgift tager ikke ordentligt højde for de særlige vilkår, der er gældende i landbruget, mener formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Foto: Henrik Sieben

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-10-2019 10:00
Regeringen vil lade familievirksomheder, blandt andet landbrug, der gennemfører generationsskifter, afdrage arveafgiften over 30 år til en rente på tre procent. Men det løser ikke landbrugets udfordringer, mener Martin Merrild.

Regeringen har planer om at ændre bestemmelserne i arveafgiftsloven, så familievirksomheder, blandt dem landbrug, der får gæld til staten i forbindelse med generationsskifter, kan afdrage gælden over 30 år.

Det kom frem i forbindelse med regeringens finanslovsudspil tidligere på måneden. Men samtidig hedder det ifølge dagbladet Børsen i en bekendtgørelse, at renten på gælden til staten mindst skal være p

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next