I 1995 begyndte det amerikanske landbrugsministerium USDA at lave en ugentlig opgørelse over afgrødekvaliteten på de amerikanske marker omkring høst. Tørke og høje temperaturer over de amerikanske hvedearealer betyder således, at kun 31% af den amerikanske hvede vurderes til at være i den bedste kvalitetskategori der benævnes ”god til fremragende hvedekvalitet”. Det svarer til en nedgradering i forhold til sidste uge på 2% og er samtidig voldsomt skuffende, i forhold til at markedet havde sat næsen op efter, at 33% af den amerikanske hvede var af ypperste karat.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement