Hvedekvaliteten i USA er den dårligste nogensinde

Igen foretager det amerikanske landbrugsministerium en nedgradering af kvaliteten i den amerikanske hvede. Den amerikanske hvedekvalitet er dermed nu i den dårligste tilstand siden man i 1995 begyndte at monitorere afgrødekvaliteten i USA.

I 1995 begyndte det amerikanske landbrugsministerium USDA at lave en ugentlig opgørelse over afgrødekvaliteten på de amerikanske marker omkring høst. Tørke og høje temperaturer over de amerikanske hvedearealer betyder således, at kun 31% af den amerikanske hvede vurderes til at være i den bedste kvalitetskategori der benævnes ”god til fremragende hvedekvalitet”. Det svarer til en nedgradering i forhold til sidste uge på 2% og er samtidig voldsomt skuffende, i forhold til at markedet havde sat næsen op efter, at 33% af den amerikanske hvede var af ypperste karat.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også