PotatoEurope aflyst i dag på grund af storm

Én af verdens største udstillinger indenfor kartoffeldyrkning skulle åbne i dag i Holland med 15.000 besøgende. Kraftig regn og storm lukkede udstillingen. Den gennemføres torsdag med udvidet åbningstid fra 8 morgen til 8 aften

Myndighederne på Noordoostpolderen i Holland aflyste onsdag den første af to store udstillings- og demodage på kartoffelmessen PotatoEurope ved byen Emmeloord.

- Det er vi naturligvis meget ærgerlige over, men respekterer hensynet til sikkerheden i forbindelse med den kraftige blæst, udtaler Lars Næsted, direktør i Danespo, som er én af de danske udstillere på messen.

I stedet for den for længst planlagte teltudstilling på det store udendørs udstillingsområde har Danespo akut lejet et restaurantlokale i den nærliggende by, Lemmer, hvor de allerede aftalte samtaler med internationale kontakter vil foregå – indendørs og i ly for stormen.

Første dag flest gæster

- Netop onsdag på udstillingens første dag ved vi, at mange gæster fra hele verden har planlagt deres besøg. De har typisk et fly hjem igen torsdag midt på dagen, så torsdag er ofte mindre besøgt end onsdag.

Myndighederne i Emmeloord har foreløbig givet grønt lys for, at udstillingen kan holde åbent i dag, torsdag.

Men dels vil det store udendørs teltområde være stærkt påvirket af stormen onsdag og dels har store nedbørsmængder i flere dage forud gjort de arealer, hvor demo-kørslerne med store kartoffeloptagere skulle foregå, til rene sumparealer.

- Vi forventer ikke at kunne gennemføre demo-kørslerne, lød det onsdag fra én af de messeansvarlige.

Læs også