LMO satser på rekruttering

Flere landmænd efterspørger hjælp til at finde dygtige medarbejdere. Derfor satser LMO nu på rekruttering, der skal hjælpe landmanden med alt lige fra stillingsopslag til ansættelseskontrakt

Britt Lützhøft Rønberg har endnu kun haft et begrænset antal arbejdsdage hos LMO. Alligevel mærker hun dog allerede nu, hvordan landmændene tydeligt glæder sig over hendes opkald, når hun ringer, og præsenterer sig som rådgivningsvirksomhedens nyansatte rekrutteringskonsulent:   

-Jeg får rigtig mange positive tilkendegivelser, og det er helt tydeligt, at mange af dem virkelig ønsker hjælp på det her område. De føler, det kan være svært selv at skulle finde og udvælge den rette kandidat, fortæller Britt Lützhøft Rønberg.  

Et stigende behov


LMO har i løbet af de seneste par år oplevet en stigende efterspørgsel på hjælp til rekruttering hos kunderne, når de står og skal ansætte medarbejdere. Ifølge virksomhedens chef for Virksomheds- og produktionsøkonomi, Carsten Kragh Paulsen, handler det om, at hjælpe landmændene med at kvalificere deres ansættelser, så de ansætter denne rette kandidat første gang:   

-Mange landmænd har i dag seks til otte medarbejdere, så han er meget afhængig af den arbejdskraft, han har at trække på, og det er afgørende at få lavet nogle gode ansættelser fra starten, vurderer Carsten Kragh Paulsen.   

Bedre service til kunderne


I efteråret 2016 havde LMO mellem otte og ti henvendelser hver måned fra landmænd, der efterspurgte muligheden for hjælp til ansættelser. Det har nu ført til at rådgivningsvirksomheden har ansat Britt Lützhøft Rønberg i ønsket om at kunne servicere kunderne endnu bedre:  

-Ambitionen er, at vi skal kunne hjælpe kunden hele vejen. Lige fra at hjælpe ham med at lave et stillingsopslag til at der bliver underskrevet en ansættelseskontrakt, siger Britt Lützhøft Rønberg.  

Britt Lützhøft Rønberg har et  mål om at kunne hjælpe med op mod ialt 50-60 rekrutteringer om året. 

Læs også