LHN`s direktør ny formand for DLBR-bestyrelse

Tage Hansen, 60 år, direktør for LHN i Tinglev, blev tirsdag valgt til ny formand for DLBR-bestyrelsen. Han afløser Klaus Andersen, der netop er fratrådt som direktør i LandboSyd og dermed også forlader DLBR-posten.

Den nye formand begyndte som økologichef hos LHN 1. januar 2008, og et halvt år senere blev han direktør for virksomheden. Tage Hansen har arbejdet for landbruget i mange år i en række lokale og regionale foreningsbestyrelser  ligesom han  har siddet i Dansk Landbrugs bestyrelse og i Landbrugsraadet.

Tage Hansen har som ambition for sit formandsvirke at sikre og udvikle det stærke sammenhold i DLBR.

- Sammenhængskraften skal styrkes. Det er der heldigvis også stor enighed om. Vi skal i mål med en række opgaver, som er sat i søen, men på den lidt længere bane skal vi også vurdere og effektivisere samarbejdsformen i DLBR, der jo består af ganske forskellige virksomheder, siger Tage Hansen.

Han vil også have udrulningen af det nye SEGES som et fokusområde.

- Det er en proces, der kommer til at tage lidt tid. Forskellige kulturer skal smeltes sammen, og det sker ikke bare over natten. I forholdet mellem DLBR og SEGES så er mulighederne for at optimere samarbejdet bedre end nogensinde før, og jeg glæder mig voldsomt til at tage endnu mere del i den proces, siger Tage Hansen, der også i sin nye rolle vil følge et fast mantra for tilgangen til arbejdet.

- Jeg nævner  altid hvor vigtigt det er at møde landmanden i  gummistøvlehøjde, men vi skal også tage landmanden med op i helikopteren for at skabe vidde og  overblik. Den tilgang er jeg sikker på også vil tjene samarbejdet og udviklingen af DLBR, fastslår den nye formand.

Læs også