Ny Case IH RB 545 rundballepresser viser sig fra sin bedste side i marken.

Case IH kører i denne tid demo med den nye RB 545 kombi-presser. Presseren blev introduceret i efteråret 2016 og gemmer på en masse nye detaljer som nu er blevet afprøvet i marken.

De første demo’er er afsluttet og 2. generation af foliebindingssystemet i kammeret virker utrolig stabilt.

Græssæsonen er godt i gang, og det helt rigtig tidspunkt at få afprøvet den nyeste teknik.

I efteråret 2016 kunne Case IH løfte sløret for en ny generation af fastkammer rundballepresser med og uden indpakker- Model RB 545. I Danmark markedsføres kun RB 545 med indpakker.

RB 545 byder ifølge en pressemeddelelse på rigtig mange nyheder, heriblandt dropfloor under indmadningsrotoren. Dropfloor er egentlig en ganske enkel løsning hvor gulvet under rotoren kan sænkes hydraulisk i tilfælde af ”forstoppelse”.

Betjeningen af dropfloor sker gennem Case IH’s AFS 700 touchskærm som er ISO-Bus kompatibel, og dermed kan den nye RB 545 også sættes direkte til en hvilken som helst traktor som er kompatibel med ISO-Bus 2.

ISO-Bus betjeningen hører også til nyhederne, men den største ændring her, er i virkeligheden brugervenligheden. Det har aldrig været lettere at betjene en ”wrap-presser”, som med denne skærm.

En anden nyhed som fortjener en uddybelse er, at RB 545 er bygget med 2. generation af foliebindingssystemet.

RB 545 kan udover at binde med net også binde med folie eller bredplast om man ville.

- Bredplast kan godt være vanskelig at arbejde med, især når forholdene ændre sig markant, men vi ser nu et system som er udviklet så meget at jeg endnu ikke har set en fejlbinding pointerer Niels Petersen: - Vi anbefaler at bruge 140 cm bredplast i kammeret, da det giver en rigtig god kant/skulder på ballen.

Bredplast findes i forskellige tykkelser, og i år har vi kørt med både 0,017 mY og 0,020 mY, begge har kørt utrolig godt og vi har endda kørt med samme forstræk på begge typer.

At bruge bredplast i kammeret er ved at være godt kendt rundt i landet, og der er også en stigende efterspørgsel på metoden.

Fordelen ved bredplast er at ballen allerede inde i kammeret får tilført 3 lag folie og når ballen skal pakkes ind på pakkebordet, er det muligt at spare eksempelvis 2 lag wrapplast på pakkebordet. Det kunne være at gå fra 8 lag til 6 lag og dermed spare på wrapplasten.

Ved at gå 2 lag ned opnår man også højere kapacitet på presseren da indpakkeren i sidste ende bestemmer presserens kapacitet, men der er også det økonomiske i at spare wrapplast.

Nogle kunder er også glade for at kunne nøjes med én sortering af det brugte plast, i stedet for at skulle sortere net og plast for sig. Ydermere hænger der ikke så meget græs fast i bredplast i forhold til net, især når temperaturen viser frost.

Den nye RB 545 er er også bygget til at tage bredt net, og vi anbefaler at bruge 130 cm net, da det også giver en bedre skulder på ballen uddyber Niels Petersen

Ballerne fra RB 545 er utrolig flotte cylindriske og skarpe i kanten uanset om der er brugt net eller bredplast, det sikre en meget optimal kvalitet af græsset.

Case IH RB 545 har også fået nyt pakkebord med nye finesser, bl.a. er det muligt at lade ballen rotere rundt på bordet efter endt wrapning, for på den måde at trykke wrapplasten godt fast på ballen.

Presseren har kammermål på 122 x 125 cm. Effektiv pick-up bredde er 2,2 m, og presseren leveres med 20 modknive, som let skiftes inde fra kammeret, så man undgår at skulle ligge nedeunder presseren.

Den nye RB 545 er født med tandemaksel monteret med 560/45 R 22,5 hjul og vejer kun små 5 tons i kampklar vægt!

Case IH RB 545 er på vej rundt i Danmark, og den lokale Case IH forhandler er klar til at vise den nye presser frem og fortælle om alle de andre nyheder på presseren.

Læs også