Slagtesvineproducent har meget bedre økonomi med økologi

Det var ved lidt af et tilfælde, at Jens Larsen, »Agerskov Ågaard« ved Munklinde, for et år siden lagde om til økologisk slagtesvineproduktion. Det er et tiltag, som han ikke fortryder.

Slagtesvineproducent Jens Larsen, »Agerskov Ågaard« ved Munklinde, nordøst for Herning, har for ret præcist et år siden valgt at lægge om til produktion af økologisk slagtesvinehold.Jens Larsen er alene om arbejdet på bedriften, der hidtil har omfattet 136 hektar jord og 600 stipladser i den gamle stald. Da naboen, Jakob Gammelgaard, der startede produktion af økologisk sohold op i december 2015, tilfældigt spurgte Jens Larsen, om ikke det var ham, der så skulle aftage smågrisene fra de 150 søer på friland, satte det nogle tanker i gang.- Jeg var blevet træt af de konventionelle slagtesvin. Jeg syntes ikke, at man fik nok ud af det, og jeg syntes heller ikke, at de havde nok plads, siger Jens Larsen, der derfor kontaktede Jakob Gammelgaard og gjorde det klart, at han egentlig godt kunne være interesseret i en omlægning.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også