Svensk messe får mange danskere til at drage hinsidan

Sidst i juni afvikles Borgeby Fältdagar nær Malmö, som hvert år får mange danskere til at tage en tur over Øresund.

Juni er højsæson for dyrskuer med store maskinudstillinger rundt om i landet, og på den anden side af Øresund sker der også »ting og sager« i denne måned, hvor Borgeby Fältdagar traditionen tro løber af stablen.

Onsdag den 28. og torsdag den 29. juni går det løs på den store sydsvenske messe nord for Malmö, der for første gang blev afholdt i 1999 – og har udviklet sig til at være Nordeuropas største arbejdende messe for planteavlere.

Det er rådgivningsselskabet HIR Skåne, der står bag Borgeby Fältdagar, som tiltrækker omkring 20.000 besøgende, der kan møde knap 400 svenske og internationale udstillere.

Med sin geografiske beliggenhed er blandt andet afgrødearter og sorter sammenlignelig med de danske forhold, og det har også medført, at et stigende antal danskerne – specielt øst for Storebælt – hvert år tager turen til messearealerne ved Borgeby Slot, der ligger blot omkring en halv times kørsel fra Øresundsbroens betalingsanlæg på den svenske side.

Smart jordbearbejdning

Udstillingsområdet er i grove træk indrettet således, at temaudstillinger og demoparceller er midt i området. Stande med maskiner i en ring udenom, og på demonstrationsarealerne kan maskinerne køre og vise deres formåen. Endelig er der store telte med stande, der er typisk for indendørsmesser.

Årets tema er jordbearbejdning, og det handler om dyrkning og etablering af forholdene på den enkelte bedrift, som i det svenske kaldes »smart jordbearbejdning«.

Der er begge feltdage også en række forskellige fremvisninger og demonstrationer, som man kan finde yderligere oplysninger om på www.borgebyfaltdagar.se.

Åbningstiderne er begge dage fra klokken 9 – onsdag er der åbent til klokken 18 og torsdag til klokken 17. 

Læs også