Veterandage på Lolland

I slutningen af juli er der for sjette gang veterantraktortræf i Toreby.

Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) holder i weekenden 29.- 30. juli det årlige træf, som for sjette gang foregår på Toreby Vestergade 33 i Toreby.

På træffet vil der også blive udstillet redskaber, stationære motorer, veteranbiler og knallerter, og begge dage, hvor der er åbent klokken 10 til 16, vil der være præsentations- og konkurrencekørsel blandt traktorerne.

Da det i år er 100 år siden, at Ford startede traktorproduktionen, vil der endvidere blive lavet en særudstilling med nogle af de mest kendte modeller af Ford og Fordson-traktorer og redskaber. 

En af de ældste Fordson-traktorer, der vil blive udstillet er en Fordson F fra 1923, og har man selv en traktor, som er over 35 år gammel, er man velkommen til at deltage som udstiller. 

Foruden veterantraktortræffet afholder V.T.V. også veteranpløjning hvert efterår. I år skal der i weekenden 9.-10. september pløjes ved gokartbanen i Marielyst på Falster. Lørdag er øvedag, hvor plovene indstilles og justeres, og om søndagen holdes konkurrencen.jhal 

Læs også