Tilskud: Gælder om at ramme plet

Kravene til ansøgningerne er store, og der kan være mange penge at hente, men også mange penge at gå glip af, siger tilskudsrådgiver Randi Hoeck Petersen fra LandboSyd.

Det er mere end nogensinde nødvendigt at holde sig at holde sig ajour med mulighederne for at få tilskud til forskellige projekter. Der kan være mange penge at hente, men samtidig mange penge at gå glip af, hvis man ikke er opmærksom.

Det siger LandboSyds nye tilskudsrådgiver Randi Hoeck Petersen, som her 1. juni har sat sig i tilskudsstolen og rådgiver landmænd om mulighederne.
Randi Hoeck Petersen kommer fra Sydals og har taget en erhvervsuddannelse (HA) på Syddansk Universitet i Sønderborg efter gymnasiet og landbrugsskole-opholdet. Hun fik i 2013 som elev på Gråsten Landbrugsskole overrakt Agrarøkonomprisen ved Det Kongelige Landhusholdningsselskab.

Randi Hoeck Petersen holder styr på de mange tilskudsordninger, betingelser og krav samt ikke mindst datofrister, og hun hjælper gerne med ansøgningen. Hun fortæller, at der er travlhed på kontoret, hvor opgaver med blandt andet opfølgning på ansøgninger og overdragelse af støtte er noget af det, hun arbejder med.
Tilskudsordningerne er ikke mindst blevet kompliceret efter, at en del af EU-støtten nu skal hentes hjem fra puljer, som man aktivt skal søge for at få del i, forklarer Randi Hoeck Petersen.

- Det gælder om at ramme plet med ansøgningerne for at få del i pengene fra tilskudspuljerne. Ansøgningen skal være gennemarbejdet og uden fejl, og der er god grund til at søge professionel hjælp. Til gengæld giver puljerne også mulighed for at få tilskud til en række forskellige formål, siger Randi Hoeck Petersen.
Opmærksomhed betaler sig. Således var der mange af LandboSyds kunder som fik del i eksempelvis tilskud til miljøteknologi. Det handler også om, at rådgiverne på LandboSyd er i dialog, og at alle er opmærksomme på tilskud til investeringer, forklarer Randi Hoeck Petersen.

Hun har udarbejdet en liste over de tilskudsmuligheder, som fremtiden byder på. En række puljer kan søges, og listen beskriver nogle af de krav, der skal opfyldes, for at få del i tilskuddet.
 

Læs også