Bygningskontor har rundet sag nummer 1.500

Agrovis bygningskontor har 1. november 10 års jubilæum, og bygningskonsulent Jannik Noe-Nygaard har været med fra første dag.

Den 1. november er det 10 år siden, at Nordsjællands Landboforening og Agrovi på idé fra daværende formand, Herdis Dam, og direktør Niels Peter Ravnsborg etablerede eget bygningskontor.

- Og det har været 10 spændende år, lyder det fra bygningskonsulent Jannik Noe-Nygaard, der var med fra dag ét, efter først at have været ansat i det daværende Østlige Øers Landboforeningers fælles svine- og byggerådgivning.

Et par uger før 10 års jubilæet kunne Jannik Noe-Nygaard samtidig oplyse, at Agrovis bygningskontor netop havde rundet sag nummer 1.500 i eget regi. Han fortæller videre:

- Jeg har været bygningskonsulent siden 1998, og kendte forholdene i Nordsjælland særdeles godt, da jeg havde specialiseret mig i planlov- og landzonesager samt i hesterådgivning. Og som bekendt har vi en lang række heste-, kødkvæg-og fåreejendomme i området, mens vi ikke har så mange større animalske produktionslandbrug.

 

Mange ting anderledes

- Arbejdsopgaverne forblev de samme, men min daglige transport blev reduceret med halvanden time, i forhold til hvis jeg skulle køre til Sorø, hvortil der var planer om at flytte svine- og byggerådgivningen, så jeg betænkte mig ikke, da jeg blev tilbudt jobbet i Hillerød.

Flere ting var dog anderledes dengang, husker Jannik Noe-Nygaard.

- Det var ikke udbredt med hjemmearbejdspladser, og vi var i teknologiens vugge, så det var ikke alle konsulenter, der havde en bærbar pc. Desuden havde vi den såkaldte anmeldeordning.

Anmeldeordningen betød, at ønskede man at bygge nyt, anmeldte man det til kommunen, og havde man ikke hørt noget inden 14 dage, var det at betragte som en tilladelse.

Det varede dog kun til 1. januar 2009. Fra da af krævede alt byggeri på landet en byggetilladelse, ligesom der blev indført byggesagsgebyr.

- Vi fik et varsel om ændringen i 2008. Det betød, at vi fik lynende travlt. Alle ville naturligvis benytte den gamle ordning. Til gengæld var der et vakuum, og vi havde næsten intet at lave første halvår af 2009. Siden har vi ligget stabilt på cirka 150 byggesager om året.

Læs mere på side 12 i LandbrugØst uge 43 – klik her

Læs også