Fuldt hus til maskinmekka i Hannover

Det tyske DLG, der arrangerer Agritechnica-udstillingen, melder alt udsolgt. Der lanceres over 320 nyheder og det store 40 hektars

udstillingsareal rummer 2.800 udstillere fra 53 lande.

Så tælles der for alvor ned til verdens største landbrugsmaskinudstilling, Agritechnica, der afvikles i dagene 12. til 18. november Hannover Messecenter, hvor 12. og 13. november er VIP-dage.
Under overskriften »Grøn fremtid og smarte teknologier« sætter Agritechnica-udstillingen fuld fokus på fremtidens produktionsudstyr til produktionslandbrugene, planteavlerne og maskinstationerne samt ikke mindst miljøet.
Trenden til yderligere automatisering af processer, der er forbundet med intelligente datastyringssystemer til optimering, regulering og styring af maskiner, øget effektivitet, bedre dokumentation, kvalitetssikring og sporbarhed, er det hele store fokusområde på Agritechnica-udstillingen i kommende uge.
Digitalisering og gennemsigtighed af værdikæden bliver stadig vigtigere og vigtigere i produktionslandbrugene. Cloud-løsninger og big-data er allerede etablerede hjælpemidler, der i dag indgår i både planlægning, produktion og administration.
På den kommende Agritechnica-udstilling får de besøgende mulighed for at komme helt tæt på de nye teknologier, der vil gøre det muligt at producere endnu mere effektivt og med større respekt for ressourcerne.


Fuldt hus

Udstillingen, der arrangeres af DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), kan i år præsentere over 320 godkendte nyheder. Langt overparten af dem er inden for big-data og cloud-løsninger til diverse maskiner og processer. 320 nyheder understreger betydningen af udstillingen og alene i år, har i alt 175 udstillere fra 24 lande registreret nye produkter.
DLG har et uafhængigt ekspertpanel til at vurdere de mange forskellige innovationer og nyheder. Panelet er sammensat af internationale eksperter udpeget af DLG og innovationer, som lancerer en ny proces eller væsentligt forbedrer en arbejdsgang bliver belønnet med enten guld- eller sølvmedalje.
To guldmedaljer og 29 sølvmedaljer bliver uddelt til årets Agritechnica-udstilling.
Det store udstillingsareal på 40 hektar i Hannover Messecenter er udsolgt. Alle 23 haller er fuldt belagt og de over 2.800 udstillere fra 53 lande ventes at få besøg af omkring 450.000. Agritechnica afholdes hvert andet år og i 2015 besøgte 452.471 udstillingen. Af de godt 450.000 besøgende, der besøgte udstillingen i 2015, svarede 80 procent, at de også vil besøg udstillingen i år.


Danmark flot repræsenteret

Danmark har en stor repræsentation af udstillere med hele 50 udstillere plus en dansk pavillon, der organiseres af den danske ambassade i Tyskland, til dette års Agritechnica-udstilling. Italien har den største repræsentation med 370 udstillere.

Læs også