Lykketoft indleder Økologi-Kongres 2017

FN’s 17 verdensmål danner udgangspunktet, når aktørerne indenfor dansk økologi mødes til Økologi-Kongres 2017 i Kolding den 29. og 30. november. Mogens Lykketoft, daværende formand for FN’s generalforsamling, da FN-landene vedtog de 17 mål for global bæredygtighed, åbner den indledende fællesdebat


Den 29. og 30. november holder Seges, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer i samarbejde med ICROFS – Aarhus Universitet og Biodynamisk forening Økologi-Kongres 2017 med bæredygtighed som et af hovedtemaerne.

Økologi-Kongressen samler landets økologiske landmænd, fødevarevirksomheder, professionelle køkkener, forskere og almindeligt øko-interesserede danskere til to dages brush-up på den nyeste viden, forskning og markedsdata indenfor økologisk fødevareproduktion og -forbrug.  

- Når jeg læser FN’s 17 verdensmål, så står der klart og tydelig økologi mellem linjerne, som redskab til at nå mange af målene. Vi er glade for, at Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s Generalforsamling da den i 2015 vedtog målene, har lyst til at åbne kongressen og dele sit perspektiv på de globale udfordringer, som målene skal løse, med os, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

- Vi skal hele tiden udvikle økologiens bæredygtig og blive bedre til at udnytte vores ressourcer. Økologien skal gå foran, når det gælder bæredygtig fødevareproduktion. Det må forbrugerne aldrig være i tvivl om, siger Hans-Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionen, Landbrug & Fødevarer.

I løbet af kongressens 58 temamøder, debatter og plenums vil der være fokus på økologiens bæredygtighedsgrad i dag. Hvor leverer man allerede de bæredygtige svar, og hvor kan man forbedre sig?
 

Læs også