Gøma-direktør: - Jeg er næsten helt flov

Så stor har opbakningen og interessen været for den nye danske gyllevogn i Hannover i denne uge.

Medindehaver og chef for de i alt 80 medarbejdere hos Gøma Viborg A/S, Ole Christensen, er en besindig jyde. Alligevel havde han de store ord fremme, da Effektivt Landbrug i går mødte ham foran det første eksemplar af virksomhedens egenproducerede gyllevogn på standen i hal 22.

- Det har været en kæmpe succes. Så jeg er næsten helt flov over det. Interessen og opbakning til, at vi nu lancerer et eget produkt, har været helt overvældende.

Han fortæller, at der på messen allerede er solgt 10-12 stykker af Gøma GG gyllevognen, som i første omgang leveres som 25 tons tre-akslet udgave. Senere udvides programmet med flere modeller.

- Kunder fra hele landet, og fra Norge og Sverige har været her for at se vor nyhed. Vi har også en salgsafdeling i Polen og er på vej med en afdeling her i Tyskland, som vi også forventer os meget af, fortæller Ole Christensen, der i 1984 blev medejer af Gøma, og som i dag ejer virksomheden sammen med to yngre kompagnoner.

Femten flere

Indtil 1. november i år, hvor kontrakten med salg af Samson-produkterne ophørte, har Gøma primært beskæftiget sig med renovering og salg af brugt gylle- og gødningsgrej. Det fortsætter uændret, og således blev der på Agritechnica blandt andet solgt fire store renoverede gyllevogne til Ukraine.

På fabrikken i Viborg er 15 mand yderligere blevet ansat i forbindelse med egenproduktionen af gyllevogne. Og Ole Christensen venter et yderligere behov med de mange ordrer, som allerede er indløbet.

Den nye gyllevogn består primært af komponenter fra underleverandører, mens finish og samling af vognen foregår i Viborg. Vognene leveres med Harsø bomme, eller de tyske Bomech bomme, som Gøma har eneforhandlingen af i Danmark og Sverige. 

Læs også