Danish Crown indfører nye regler for kødprocenten

- Hvis vi får magre varer ind, har vi bedre afsætningsmuligheder og kan derfor få en højere pris for produkterne, lyder det fra eksportchef

Noteringsfradragene for en lav kødprocent bliver snart større.

Fra den 4. maj kommer der nemlig nye regler hos Danish Crown for kødprocenten i indleverede slagtesvin. Baggrunden er ifølge slagterigiganten, at kommer der svin med en høj kødprocent ind, kan der hjembringes en højere pris i eksportafdelingen.

- Hvis vi får magre varer ind, har vi bedre afsætningsmuligheder og kan derfor få en højere pris for produkterne. Skal vi afsætte mere på højprismarkederne, er det især magert kød, der er efterspurgt, siger eksportchef Mads Stougaard på Danish Crowns egen hjemmeside og tilføjer:

- Vi har behov for en mere ensartet kødprocent, så vi ved, hvad vi får ind – og hvad vi skal sælge. Hvis kødprocenten ligger højt, kan vi samtidig hjembringe en højere pris, så der er rigtig god mening i det her.

Læs også