Danish Crown hæver nu noteringen for både svin og søer med
20 øre til henholdsvis ni kroner pr. kilo og 5,40 kroner pr. kilo
For ifølge slagterigiganten er nemlig forårsfornemmelser
på det europæiske kødmarked, hvor priserne er let stigende.
- Der er et forholdsvis lavt udbud af levende svin på det
nordeuropæiske marked generelt og specielt i Tyskland. Det giver helt naturligt
et lavere udbud af kød, så selv om efterspørgslen faktisk er på et uforandret
og ret lavt niveau, så kan vi mærke at ”sulten” begynder at melde sig hos
indkøberne rundt om i Europa, siger underdirektør i Danish Crowns
eksportafdeling Søren Tinggaard i torsdagens markedsberetning.
Heri fremgår det også, at det lave udbud giver plads til
løbende prisforbedringer på specielt skinker, forender og bove. Salget til det
britiske marked af kamme og backs sker også til let stigende priser, mens
efterspørgslen på nakker og mørbrad fortsat er afdæmpet.
- Både nakker og mørbrad er produkter, der gør sig rigtigt godt på grillen, men
selv om vinteren har været mild over det meste af Europa, så kan der nemt gå
nogle uger endnu, før vi ser en stigende efterspørgsel på netop de to
delstykker, lyder det fra Søren Tinggaard.