Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at
bruge det grønne ernæringsmærke ”Nøglehullet”.
Dermed vil eksempelvis slagtere og bagere kunne sætte
nøglehulsmærke på uforarbejdet kød og brød, der ikke er færdigpakket. Og
direktør for Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen opfordrer flere til at
kigge nærmere på Nøglehullet:
- Nøglehulsmærket er en succes. Mange virksomheder
udvikler produkter, der kan bære Nøglehullet, og forbrugerne kender mærket og
ved, hvad det står for. Med de nye regler er vejen nu banet for et endnu større
udbud af nøglehulsmærkede fødevarer. Vi vil derfor kraftigt opfordre
virksomhederne til at gribe de nye muligheder.
Danske fødevarevirksomheder har siden juni 2009 haft mulighed
for at mærke nogle af deres færdigpakkede fødevarer med nøglehulsmærket for at
lette forbrugernes vej til et sundere valg af fødevarer.
I dag har knap 2.000 produkter nøglehulsmærket i Danmark.