Flere produkter kan komme gennem Nøglehullet

Der kommer nye muligheder for at få sine produkter nøglehulsmærkede

Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke ”Nøglehullet”.

Dermed vil eksempelvis slagtere og bagere kunne sætte nøglehulsmærke på uforarbejdet kød og brød, der ikke er færdigpakket. Og direktør for Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen opfordrer flere til at kigge nærmere på Nøglehullet:

- Nøglehulsmærket er en succes. Mange virksomheder udvikler produkter, der kan bære Nøglehullet, og forbrugerne kender mærket og ved, hvad det står for. Med de nye regler er vejen nu banet for et endnu større udbud af nøglehulsmærkede fødevarer. Vi vil derfor kraftigt opfordre virksomhederne til at gribe de nye muligheder.

Danske fødevarevirksomheder har siden juni 2009 haft mulighed for at mærke nogle af deres færdigpakkede fødevarer med nøglehulsmærket for at lette forbrugernes vej til et sundere valg af fødevarer.

I dag har knap 2.000 produkter nøglehulsmærket i Danmark. 

Læs også