Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har
netop uddelt 97 millioner kroner til 18 projekter, der skal vise nye veje for
vækst i fødevareerhvervet, uden det går ud over klima, miljø og dyrevelfærd.
Flere af de projekter, der har fået støtte, vil udvikle
nye løsninger, der skal gøre dele af fødevareerhvervet mere ressourceeffektivt.
Nogle projekter forholder sig eksempelvis til aktuelle
problemstillinger i fødevareerhvervet, som fødevaresikkerhed og forbrug af
gylle.
Et projekt vil udvikle nye biokonserverende løsninger, der
målrettet minimerer bestemte bakterier i fødevarer. Og et andet projekt vil
bruge overskydende gylle til fremstilling af lim, plastic og AdBlue.
Investering i fremtiden
Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) er det helt
afgørende, at vi satser på innovation og udvikling, hvis vi skal fremme en
bæredygtig vækst i fødevareerhvervet:
- Det er en investering i fremtiden, der skal sikre, at
Danmark fortsat ligger i førerfeltet i den internationale konkurrence. Vi skal
ikke alene konkurrere på pris, men på kvalitet, miljøhensyn og dyrevelfærd.
Til denne ansøgningsrunde fik GUDP 57 ansøgninger.
GUDP uddeler hvert år cirka 200 millioner kroner fordelt
på to ansøgningsrunder.