Millioner til fødevareprojekter
18 projekter får støtte fra det statslige GUDP-program
Flere af de projekter, der har fået støtte, vil udvikle nye løsninger, der skal gøre dele af fødevareerhvervet mere ressourceeffektivt.
Nogle projekter forholder sig eksempelvis til aktuelle problemstillinger i fødevareerhvervet, som fødevaresikkerhed og forbrug af gylle.
Et projekt vil udvikle nye biokonserverende løsninger, der målrettet minimerer bestemte bakterier i fødevarer. Og et andet projekt vil bruge overskydende gylle til fremstilling af lim, plastic og AdBlue.
Investering i fremtiden
Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) er det helt afgørende, at vi satser på innovation og udvikling, hvis vi skal fremme en bæredygtig vækst i fødevareerhvervet:
- Det er en investering i fremtiden, der skal sikre, at Danmark fortsat ligger i førerfeltet i den internationale konkurrence. Vi skal ikke alene konkurrere på pris, men på kvalitet, miljøhensyn og dyrevelfærd.
Til denne ansøgningsrunde fik GUDP 57 ansøgninger.
GUDP uddeler hvert år cirka 200 millioner kroner fordelt på to ansøgningsrunder.