Underskriftsindsamling mod §3-regler

Landmænd skrev under på, at de langt fra bakker om forslaget mod gødskning og sprøjtning på §3-arealer

Kvælstofforsøg, kvælstofregulering og fremtidens planteravler var nogle af emnerne, da LandboNords Planterådgivning torsdag aften holdt sit årsmøde i Brønderslev.

Men aftenen blev også brugt til at lave en underskriftsindsamling blandt de 250 fremmødte landmænd til miljøminister Kirsten Brosbøl (S) mod hendes forslag om forbud mod gødning og sprøjtning på §3-arealer.

- Det er næsten ikke til at bære, når man hører minister Brosbøls bagatelliserende udtalelser om konsekvenserne af dette lovforslag, som på ingen måde vil få den ønskede effekt. Men at trække på skuldrene og sige, at vi da bare kan søge erstatning, det er simpelthen arrogant, lyder det fra LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling.

Økonomiske tab

For ifølge formanden er der tale om et tab for landbruget i milliardklassen.  

Niels Vestergaard Salling mener samtidig at indgrebet krænker retssikkerheden, fordi ministeren ikke lægger op til at der bliver tale om ekspropriation:

- Det betyder, at ministeren vil tage dyrkbar jord fra landmænd, der har købt det i god tro. I min optik minder det mest af alt om tyveri.

- Og lad mig understrege, at det jo ikke er fordi, at vi landmænd ikke gerne vil passe på miljøet, men når vi ikke kan få vished om effekten af et tiltag, så kan det virke omsonst at gennemføre mest for gennemførslens skyld med store økonomiske konsekvenser til følge.

Læs også