Energibranche skal skabe vedvarende energisystem

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen sætter fremtidens energi på dagsordenen

Det er nu, at fremtidens energisystem designes.

Sådan lyder det fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, som har inviteret aktører fra energibranchen til en workshop fredag om ”Smart Energy”. Ifølge ministeriet kommer energien i 2050 i Danmark fra vedvarende kilder som vind, sol og biomasse.

- Vi skal have udviklet et smart energisystem i Danmark. Derfor glæder jeg mig meget til at høre om, hvad branchen har af idéer og perspektiver. Ét er i hvert fald sikkert, og det er, at vi i højere grad skal se på el, varme, gas og transport som et helt system. I fremtiden vil de forskellige dele af energisystemet smelte sammen på en helt ny måde, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.

Smart Energy-partnerskabet forventes etableret i det nye år som led i opfølgningen på regeringens Smart grid-strategi fra 2013 og regeringens Innovationsstrategi fra 2012. Her var konklusionen, at en vigtig brik i målsætningen om at gøre Danmark fossilfri i 2050 er at få øget samarbejde om udvikling af integrerede energiløsninger.

Læs også