Godt gang i markedet – men priserne fastholdes

Hos Danish Crown arbejder man fortsat på at finde nye afsætningskanaler for svinekød efter det russiske importstop

Der er faldet ro over det europæiske marked for svinekød.

Sådan lyder det fra Danish Crown i torsdagens markedsberetning.

- Vi er er i en situation lige nu, hvor der faktisk er godt gang i markedet, men efterspørgslen er desværre ikke stor nok til, at det kan drive priserne op. Der er med andre ord hele tiden en producent et eller andet sted i Europa, der er klar til at sælge deres kød på det nuværende prisniveau, siger underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling Søren Tinggaard i markedsberetningen.

Han forklarer, at der arbejdes hårdt på at få en større bid af kagen i Sydøstasien:

- Lande som Filippinerne, Singapore og Vietnam har traditionelt importeret en del kød fra USA, men høje priser på det amerikanske hjemmemarked betyder, at vi ser nogle muligheder i dette område.

Søren Tinggaard understreger, at man hos Danish Crown helt sikkert bakker op om en mulig EU-ordning, hvor støtte til privat oplagring af svinekød kan afbøde en del af det fald i svinepriserne, som det russiske fødevareboykot har medført:

- Men det er vigtigt, det følges op af initiativer, der kan fremme eksporten af svinekød ud af Europa, for ellers risikere vi at komme til at skubbe problemerne foran os. Derfor fortsætter vi helt naturligt jagten på nye afsætningskanaler, og igen er det kun de næstbedste muligheder på grund af priserne, så en løsning med Rusland er fortsat nummer ét.

Noteringen for både svin og søer er uændret.

Læs også