L&F: Fornuftig sammensætning af panel

Et nyt panel nedsat af regeringen skal være med til at skabe bedre rammer for danske virksomheder

Regeringen har torsdag lanceret et nyt produktionspanel, som blandt andet kommer til at bestå af erhvervsfolk, der skal være med til at skabe bedre rammer for danske virksomheder.

Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) kalder man det fornuftigt, at folk fra erhvervet sættes til at udtænke vækstskabende løsningsforslag.

-  Særligt inden for fødevareklyngen findes mange af produktionsarbejdspladserne i Danmark – for eksempel på mejerier, slagterier, udstyrs- og maskinfabrikanter. Og analyser viser, at landbruget er en væsentlig indenlandsk drivkraft for dansk industri generelt. Derfor er det afgørende, at panelet har ekstra opmærksomhed på landbruget, siger erhvervspolitisk direktør i L&F Lone Saaby i en pressemeddelelse.

- Et af de vigtigste områder, som panelet bør kigge på, er den voldsomme danske overimplementering af EU-lovgivningen. Hvis målet er at sikre danske industriarbejdspladser, bør man for eksempel se på implementeringen af Habitatdirektivet og EU’s Seveso-direktiv om industriens kemiske stoffer. Det vil have stor betydning for de danske fødevarefabrikanter, tilføjer hun.

Hun peger desuden på, at – ud over en generel nedsættelse af afgifterne – er der også brug for en generel forenkling af de afgifter, som virksomhederne er pålagt.

- Man skal huske på, danske industriarbejdspladser i høj grad er betinget af en høj eksport, men det er alt andet lige vanskeligere at navigere på eksportmarkederne, når vi ikke har samme vilkår som vores konkurrenter.


Læs også