Dansk Supermarked truer med endegyldigt at afslutte samarbejdet med Skare Meat Packers
Dansk Supermarked har med øjeblikkelig virkning besluttet at
suspendere al samhandel med Skare Meat Packers, der holder til i Vejen i
Sydjylland.
Baggrunden er, at supermarkedsgiganten i sine
Netto-butikker tilbage i juni solgte salmonella-inficeret kød fra et parti
oksekød.
- På trods af, at leverandøren af det hakkede oksekød,
Skare Meat Packers, og Fødevarestyrelsen i over to måneder har vidst, at Dansk
Supermarked i lighed med andre kæder angiveligt har solgt salmonellainficeret
kød tilbage i juni, har hverken Skare Meat Packers eller fødevaremyndighederne
oplyst Dansk Supermarked herom før dags dato, skriver Dansk Supermarked i en
pressemeddelelse, som er sendt ud mandag aften.
- Medmindre Skare Meat Packers over for Fødevarestyrelsen
kan dokumentere, at styrelsen fejlagtigt har sporet en del af kødet til Dansk
Supermarked, afslutter Dansk Supermarked endegyldigt sin samhandel med Skare
Meat Packers, lyder det videre.
Samtidig trækker Dansk Supermarked kød tilbage, der
seneste var til salg i butikkerne den 20. juni. Det drejer sig om hakket
oksekød, 8-12 procent fedt, 500 gram, som er solgt i Netto-butikker over hele
landet. På pakkerne står der, at varen er produceret af Skare Meat Packers den
13. juni og er mindst holdbar til den 20. juni.
- På trods af, at datoen for ”Mindst holdbar til” er
overskredet, gennemføres tilbagetrækningen, da der fortsat er risiko for, at
nogle af vores kunder kan have frosset kødet ned, skriver Dansk Supermarked.
Over for JydskeVestkysten erkender indehaveren af Skare,
Kurt Skare, at kødet skulle være trukket tilbage, men ikke blev det – og at det
var en fejl.
- Fredag den 13. juni udtager vi en rutineprøve, som vi
sender ind efter gældende regler. Lørdag får vi at vide, at der er påvist
salmonella, men mailen ser vi først mandag. Her sender vi en kontraprøve ind,
og en ny analyse viser, at der ikke er påvist salmonella, siger Kurt Skare til
JydskeVestkysten.