Fonde: En glædens dag

Den Danske Naturfond er et længe ventet ønske, der går i opfyldelse, lyder det fra formanden for Aage V. Jensen Naturfond.

 Etableringen af Den Danske  Naturfond, der får en startkapital på 875 millioner kroner vækker glæde hos formanden for Aage V. Jensen Naturfond.

- Vi har gennem årene haft et stort ønske om etablering af en uafhængig naturfond, som alle kan støtte op om og tage medejerskab til. Vi ser frem til de forbedringer af den danske natur, som fonden utvivlsomt vil opnå. Vi håber på bred opbakning fra de forskellige politiske partier, befolkningen, virksomheder og private fonde. Og så glæder vi os også over, at der med Naturfonden er etableret et rådgivende udvalg, hvor de grønne organisationer, landbrug og skovvæsenets organisationer, samt universiteterne kan bidrage til arbejdet, siger Leif Skov, formand for Aage V. Jensen Naturfond.

Lovgrundlaget ventes at være på plads i år, så der kan blive udpeget en bestyrelse inden den 1. januar 2015. Staten vil finansiere det kommende sekretariat med ekstra 49 millioner kroner over de næste fire år.

Hos den anden private fond der er med i aftalen om Naturfonden, Villum Fonden, er direktør Lars Hansen stolt.

- En selvejende, uafhængig fond skabt i rummet mellem private og offentlige aktører, er et godt fundament for at sikre flere midler til naturen og et flot startskud til en langsigtet indsats og et bredt folkeligt engagement. Fonden er inspireret af Holland og England, hvor man længe har haft tilsvarende nationale naturfonde, der spiller en vigtig rolle for naturbeskyttelsen, siger han.

Læs også