Institut satser massivt på forskning i kødkvalitet

Nye forskningsfaciliteter skal være med til at sikre dansk fødevaresikkerhed

Teknologisk Institut slår nu dørene op for 6.600 kvadratmeter nye forskningsfaciliteter i Taastrup for instituttets division for kød og slagteteknologi, Danish Meat Research Institute (DMRI)

Byggeriet repræsenterer en investering på et trecifret millionbeløb.

- Byggeriet cementerer vores stilling som verdens største og internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i kød og kødprodukter, og med de nye faciliteter kommer vores forskning og udvikling op i et endnu højere gear mod ny teknologi, nye produkter og nye markeder, siger administrerende direktør i Teknologisk Institut Søren Stjernqvist i en pressemeddelelse.

Afgørende at sætte turbo på

Hos Teknologisk Institut peger man på, at Danmarks unikke position inden for fødevareproduktion blandt andet skal søges i årtiers indsats med innovation og udvikling – lige fra landmandenes stalde og helt frem til danskernes spisebord, samt med et større og større fokus på eksportmarkederne.

- I fremtiden kommer fødevaresikkerheden endnu mere i fokus. Og det er afgørende, at vi i Danmark sætter turbo på udviklingen af nye, sundere og velsmagende produkter, samtidig med at vi hele tiden udvikler nye effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Det er vi med vores nye højteknologiske faciliteter godt rustet til at være spydspids i, lyder det fra direktør Lars Hinrichsen, DMRI.  

Det nye byggeri på Teknologisk Institut bliver officielt indviet af H.M. Dronningen tirsdag den 23. september.

Læs også