Teknologisk Institut slår nu dørene op for 6.600
kvadratmeter nye forskningsfaciliteter i Taastrup for instituttets division for
kød og slagteteknologi, Danish Meat Research Institute (DMRI)
Byggeriet repræsenterer en investering på et trecifret
millionbeløb.
- Byggeriet cementerer vores stilling som verdens største
og internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i kød
og kødprodukter, og med de nye faciliteter kommer vores forskning og udvikling
op i et endnu højere gear mod ny teknologi, nye produkter og nye markeder,
siger administrerende direktør i Teknologisk Institut Søren Stjernqvist i
en pressemeddelelse.
Afgørende at sætte turbo på
Hos Teknologisk Institut peger man på, at Danmarks unikke
position inden for fødevareproduktion blandt andet skal søges i årtiers indsats
med innovation og udvikling – lige fra landmandenes stalde og helt frem til
danskernes spisebord, samt med et større og større fokus på eksportmarkederne.
- I fremtiden kommer fødevaresikkerheden endnu mere i
fokus. Og det er afgørende, at vi i Danmark sætter turbo på udviklingen af nye,
sundere og velsmagende produkter, samtidig med at vi hele tiden udvikler nye
effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Det
er vi med vores nye højteknologiske faciliteter godt rustet til at være
spydspids i, lyder det fra direktør Lars Hinrichsen, DMRI.
Det nye byggeri på Teknologisk Institut bliver officielt
indviet af H.M. Dronningen tirsdag den 23. september.