Læggekartofler lægger dæmper på Danespo-regnskab

Nettoresultatet hos Danespo matcher ikke helt det budgetterede

Faldende omsætning af læggekartofler skræller noget af nettoomsætningen hos Danespo.

Danespo A/S og Danespo Food A/S holdt torsdag generalforsamling, og her blev regnskabet for 2013/2014 offentliggjort.

Det viser, at Danespo-koncernen i regnskabsåret fik et bedre nettoresultat end sidste år – selv om omsætningen faldt. Resultatet blev på 6,4 millioner kroner.

- Omsætningen faldt med syv procent, men nettoresultatet er marginalt bedre end sidste år, så det er tilfredsstillende, selvom det ikke helt matcher det budgetterede, siger administrerende direktør i Danespo Steen Bitsch i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Høje priser i starten af sæsonen satte tilsvarende høje forventninger til slutafregningen, men desværre måtte vi notere os et slutafregningsniveau kun lidt over sidste års niveau.

Rusland-situation spiller ind

Svigtende udbytter i læggekartofler bærer noget af skylden.

- Svigtende udbytter i Danmark – sammenholdt med gode udbytter i det øvrige EU – betød en faldende omsætning på læggekartofler, som kun i mindre grad kunne kompenseres af omsætningen af spisekartofler, konstaterer man fra Danespos side.

Det er især de russiske importrestriktioner mod EU, der har sat en kæp i hjulet på den europæiske efterspørgsel på læggekartofler, der ifølge Danespo bremsede en del op i foråret.  

I regnskabsåret 2014/2015 forventer Danespo at styrke selskabet – herunder en stigende resultatkurve med fokus på toplinjen.

 

Læs også