Arla: Afregning til landmænd vil blive presset ned

Der er pres på mælkepriserne globalt, konstaterer Arla, der torsdag præsenterer sit halvårsregnskab

Arla har torsdag eftermiddag præsenteret sit halvårsregnskab, og der er store plusser på kontoen.

Således steg Arla Foods omsætning med 11 procent til knap 40 milliarder kroner i første halvår.

- Det betyder, at det landmandsejede mejeriselskab kunne betale en rekordhøj Arlaindtjening på 3,30 kroner/kg mælk til sine landmænd i perioden sammenlignet med 2,87 kroner/kg mælk i første halvår 2013, lyder det fra Arla Foods.

Men faldende mælkepriser på det globale marked lurer ifølge Arla – og det kan få økonomiske konsekvenser for danske landmænd.

CEO i Arla Foods Peder Tuborgh konstaterer således, at markedet i løbet af de næste 18-24 måneder vil være uforudsigeligt – og at priserne derfor er under stærkt pres:

- Den stigende mælkevolumen, som vi forventede efter afskaffelsen af mælkekvotesystemet i starten af 2015, slår allerede igennem nu, ikke kun for Arlas landmænd, men over hele Europa, hvor landmændene udnytter muligheden for at udvide deres forretning, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- De aktuelle udfordringer skal ses i et større og længere perspektiv med lovende resultater for mejerivirksomhederne. Verdens middelklasse vokser, flere forbrugere har råd til at købe mejeriprodukter, og de skaber en stabil efterspørgsel efter sunde, næringsrige og sikre mælkeprodukter.

Læs også