Vagn Lundsteen laver nyt selskab

Ex-direktør i Bæredygtigt Landbrug laver nyt selskab, der skal rådgive landmænd i "ligevægtsprincippet".

Vagn Lundsteen, som er stifter af Bæredygtigt Landbrug og beklædte direktørposten frem til 1. juli 2014, har udviklet et nyt dyrkningssystem, som skal sikre, at de landmænd, som ønsker at gøde efter ligevægtsprincippet, kan øge deres udbytter med 20 procent og 40 procent mere protein.

Det skriver han i en pressemeddelelse.

Rådgivning i det nye dyrkningssystem kommer til at ske i et nyt selskab. I forvejen ejer ex-direktøren i Bæredygtigt Landbrug sammen med tre kolleger ellers også det private planteavlsrådgivningsselskab AgroPro.

- Jeg er i forvejen »persona non grata« i forhold til myndighederne.  Det nye dyrkningssystem giver mig mulighed for at være rigtig planteavlsrådgiver på fuld tid, uden at jeg og mine kunder skal føle sig som jaget vildt i forhold til NaturErhvervstyrelsen, siger Vagn Lundsteen.

Ifølge ham kan man ikke længere vente på, at de danske gødningsregler bliver lavet om. Han bakker derfor også op om den opfordring til at tage målinger af drænvandet, som Bæredygtigt Landbrug kom med tidligere fredag.

- Nu har vi ventet halvandet år på en ny regulering. Regeringen udtaler at den kommer inden 2017. Det kan vi ikke vente på. For så er yderligere 5.000 landbrugsfamilier bukket under. Derfor tager landbrugsfamilierne nu sagen i egen hånd. Det vil jeg gerne støtte op om, med nye dyrkningssystemer og i overensstemmelse med Bæredygtigt Landbrugs nye tiltag til regulering baseret på målinger af drænvandet, siger Vagn Lundsteen.

Læs også