L&F finder ny høring om vandplaner positiv

- Ny høring er et skridt i den rigtige retning. Men vi så gerne man havde taget mere væk, lyder det fra viceformand i Landbrug & Fødevarer,

Generelt positiv, men stadig alt for omfattende. Sådan lyder konklusionen og kritikken fra viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt, ovenpå beslutningen om at sende nye ændringer i vandplanerne i høring.

- Generelt set er det positivt med færre kilometer vandløb og at ændret vandløbsvedligeholdelse er ude, samtidig med at man har reduceret lidt på miljømålene. Men vi så gerne man havde fjernet noget mere. 19.000 kilometer vandløb er stadig dobbelt så meget i forhold til, hvad der er behov for, konstaterer Lars Hvidtfeldt, der også langer ud efter den korte høringsfrist på otte uger:

- Det sker lige op til en sommerferie, hvor rådgiverne er på ferie og hvor landmændene er på vej i marken med mejetærskerne.

Lars Hvidtfeldt havde langt hellere set en frist i stil med EU´s vandrammedirektiv, hvor man opererer med seks måneders frister.

Dog glæder han sig over, at det med den nye høring er bevist, at det har nyttet noget og rykket noget med de 6.700 høringssvar, der ligger til grund for de nye ændringer i vandplanerne.

Læs også