Kærlige og bestemte smæk til velfærdsbønder

Gode minkpriser, fornuftige svinepriser og historisk høje mælkepriser har skabt sløve velfærdsbønder, smælder vestjysk chefrådgiver.

Forud for landsskue i Herning her først i juli varmer chefdominatrix Ida Ringgaard og »team smæk» fra Vestjysk Landboforening op under landbrugserhvervet.  Denne gang skal landmændene føle kærligheden.

- Ja, vi giver landmændene smæk. Men vi smækker med kærlighed. Landmændene skal mærke, at vi vil dem det godt, siger Ida Ringgaard, som ud over den nihalede og gabestok også har en danmarkspremiere med til Landsskuet i Herning.

Landmændene skal se at komme af laurbærrene, for mælkeprisen falder, og de afdragsfrie lån løber ud, siger Ida Ringgaard og begrunder det med, at landmændene allerede har brugt pengene.

- De nye stalde står klar, og flere hektarer er købt ind. Det er nu, der skal produceres.

Ida Ringgaard er ikke bleg for at tugte sine bønder. Der skal action på bedrifterne, hvis man vil være med i fremtidens landbrugsproduktion.

- Hvis ikke landmændene kommer ud af godt-nok mentaliteten, så kommer der bare nogle andre end os og svinger pisken, siger hun til Vestjysk Landboforenings hjemmeside; vjl.dk.

jba

Læs også