Gruppe skal skabe globalt kendskab til dansk fødevareproduktion

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen mener, at eksportmuligheder på fødevareområdet skal udnyttes til at skabe vækst

Dansk fødevareproduktion skal være verdenskendt for sin høje grad af bæredygtighed og ressourceeffektivitet.

Det mener i hvert fald erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som nu nedsætter en gruppe med repræsentanter fra erhvervet, forskningen, brancheorganisationer og produktionsmedarbejdere, der sammen skal være med til at markedsføre Danmarks styrker på området.

- Vi skal udnytte de globale eksportmuligheder på fødevareområdet til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. En fælles fortælling for fødevareerhvervet skal bruges til at fortælle resten af verden om danske styrker inden for høj fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed og ressourceeffektiv fødevareproduktion, siger Henrik Sass Larsen.

Erhvervs- og vækstministeriet oplyser, at gruppen består af følgende medlemmer:

Peder Tuborgh (formand), administrerende direktør, Arla Foods

Mikael Thinghuus, administrerende direktør, Royal Greenland

Hanne Risgaard, økologisk fødevareproducent, Skærtoft Mølle

Jørn Jespersen, direktør, Dansk Miljøteknologi

Anne Villemoes, kommunikationsdirektør, Danish Crown

Torben Ladegaard, direktør, FOSS

Christel Thea Jørgensen, vice president for Food and Feed Application Development, R&D, Novozymes

Trine Hahnemann, kok/ejer, Hahnemanns Køkken

Søren Frandsen, rådgiver for EU’s forskningsmidler, Aarhus Universitet

Lone Ryg Olsen, direktør, Danish Food Cluster

Peer Sørensen, tillidsrepræsentant, Odense Marcipan

Søren Gade, administrerende direktør, Landbrug & Fødevarer

Ole Linnet Juul, branchedirektør, DI Fødevarer

Læs også