Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen mener, at eksportmuligheder på fødevareområdet skal udnyttes til at skabe vækst
Dansk fødevareproduktion skal være verdenskendt for sin
høje grad af bæredygtighed og ressourceeffektivitet.
Det mener i hvert fald erhvervs- og vækstminister Henrik
Sass Larsen (S), som nu nedsætter en gruppe med repræsentanter fra erhvervet,
forskningen, brancheorganisationer og produktionsmedarbejdere, der sammen skal
være med til at markedsføre Danmarks styrker på området.
- Vi skal
udnytte de globale eksportmuligheder på fødevareområdet til at skabe vækst og
arbejdspladser i Danmark. En fælles fortælling for fødevareerhvervet skal
bruges til at fortælle resten af verden om danske styrker inden for høj
fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed og ressourceeffektiv fødevareproduktion,
siger Henrik Sass Larsen.
Erhvervs-
og vækstministeriet oplyser, at gruppen består af følgende medlemmer:
Peder Tuborgh (formand), administrerende direktør, Arla
Foods
Mikael Thinghuus, administrerende direktør, Royal
Greenland
Hanne Risgaard, økologisk fødevareproducent, Skærtoft
Mølle
Jørn Jespersen, direktør, Dansk Miljøteknologi
Anne Villemoes, kommunikationsdirektør, Danish Crown
Torben Ladegaard, direktør, FOSS
Christel Thea Jørgensen, vice president for Food and Feed
Application Development, R&D, Novozymes
Trine Hahnemann, kok/ejer, Hahnemanns Køkken
Søren Frandsen, rådgiver for EU’s forskningsmidler, Aarhus
Universitet
Lone Ryg Olsen, direktør, Danish Food Cluster
Peer Sørensen, tillidsrepræsentant, Odense Marcipan
Søren Gade, administrerende direktør, Landbrug &
Fødevarer
Ole Linnet Juul, branchedirektør, DI Fødevarer