L&F forventer øget vækst

Hos Landbrug & Fødevarer er formand Martin Merrild fortrøstningsfuld med hensyn til dansk økonomi

I sin seneste rapport konkluderer Det Økonomiske Råd, at den danske økonomi er i fin form – og at vækstkurverne også rykker i den rigtige retning. Det oplyser Landbrug & Fødevarer (L&F).

Og hos L&F er man enig i, at Danmark vil opleve positiv vækst i de kommende år – men man vurderer samtidig, at den vil ligge på et lidt lavere niveau, end rådet lægger op til.

- Meget peger i den rigtige retning for dansk økonomi, og jeg er også optimistisk for væksten i de kommende år. Hvis også eksporten kommer i gang for alvor, vil vi kunne se mere lyst på den økonomiske fremtid i Danmark, siger formand for L&F Martin Merrild i en pressemeddelelse.

Nødvendige reformer

L&F understreger, at sikringen af økonomien og væksten i høj grad bør sikres gennem reformer.

- Vi er bekymret for lønudviklingen i Danmark, da det udgør en væsentlig del af virksomhedernes omkostninger. Lønkonkurrenceevnen i Danmark er under stærkt pres, og samtidig skal virksomhederne konkurrere mod lande, hvor de for eksempel ikke skal betale PSO-afgift og andre særafgifter – det skal der naturligvis ses på, hvis vi skal være konkurrencedygtige, siger Martin Merrild.

Formanden for Landbrug & Fødevarer glæder sig til gengæld over, at Det Økonomiske Råd i sin rapport anbefaler at genindføre praktikplads-tilskud eller andre former for økonomiske gulerødder til de virksomheder, som tager unge ind.

- Nogle virksomheder overvejer lige nu om de skal tage en elev eller om de skal vælge ufaglært arbejdskraft, simpelthen fordi lønudgifterne til en elev nærmer sig prisen for fast arbejdskraft. Det er helt oplagt at genindføre en præmie, så man motiverer virksomhederne til at tage unge i praktik. Det har både eleven, virksomheden og samfundet noget ud af.

Læs også