Tysk kød skal bane vej for eksport af dansk øko-kød

Friland har allieret sig med en tysk forhandler af økologisk kød. Ideen er, at tyskerne skal vænnes til dansk kød

Tyske forbrugere skal have smag for økologisk kød fra Danmark. For i Tyskland køber man ellers helst tysk kød.

Det er baggrunden for, at Friland har allieret sig med seks tyske kontraktbønder og Jürgen Hansen, der er tysk forhandler af økologisk kød. Det skriver Børsen.

- Det er svært for mig at få supermarkedskæder til at tage dansk kød ind. Det skal altid være seks gange tysk: Født, opvokset, fodret, slagtet, opskåret og pakket, siger Jürgen Hansen til Børsen.

Han forklarer, at præmissen derfor er, at kødet fra de seks tyske kontraktbønder skal bane vejen for de fleste nye kunders loyalitet:

- Når vores kunder så kender os og vores kvalitetsniveau, vænner vi dem til tanken om det danske kød.

Læs også