Torsdag blev det kendt, at Danish Crown i
Faaborg lukker.
Men Danish Crowns nye strukturmodel indebærer,
at der skal skæres yderligere ind til benet.
-
Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten
længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere pr kilo kød, vi
producerer på øen, lød det således fra CEO for DC Pork Jesper Friis i
forbindelse med offentliggørelsen af strukturplanen.
Han
gjorde det dog samtidig klart, at man fortsat vil arbejde på at finde
løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig.
Og
øens landmænd krydser ifølge Fødevareforbundet NNF fingre for, at Danish Crown
i Rønne fortsætter:
- Vi håber meget, at slagteriet fortsætter. Det er ikke kun
slagteriarbejderne, der har noget på spil. Samfundet på Bornholm har ikke råd
til at miste den arbejdsplads, siger formand for Bornholms Landbrug Lars Ole
Hjorth-Larsen til nnf.dk.
- Vi skal gøre os umage for
at finde en god løsning for fællesskabet på Bornholm, men det kræver at
rammevilkårene for at drive landbrug og slagteri på Bornholm bliver forbedret.
Det kan ikke gå for hurtigt at få vedtaget "Vækstplan for fødevarer",
og vi ser gerne, at transportomkostningerne på Bornholm bliver sat ned til
samme niveau, som i resten af landet, tilføjer formanden.
Bekymret bornholmsk borgmester
Borgmester Winnie Grosbøll vil også arbejde for at sikre
slagteriet. Hun siger til nnf.dk, at en lukning af slagteriet i Rønne vil ramme
de bornholmske slagteriarbejder særligt hårdt, fordi de ikke bare lige sådan
kan søge job i nabokommunen:
- Det vil ikke bare være en katastrofe for de 200 familier, som
risikerer at miste deres indtægtsgrundlag, men en katastrofe for hele øen.