Formand: Bornholm har ikke råd til at miste slagteri

På Bornholm håber borgmesteren, landmændene og slagteriarbejderne på en løsning

Torsdag blev det kendt, at Danish Crown i Faaborg lukker.

Men Danish Crowns nye strukturmodel indebærer, at der skal skæres yderligere ind til benet.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere pr kilo kød, vi producerer på øen, lød det således fra CEO for DC Pork Jesper Friis i forbindelse med offentliggørelsen af strukturplanen.

Han gjorde det dog samtidig klart, at man fortsat vil arbejde på at finde løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig.

Og øens landmænd krydser ifølge Fødevareforbundet NNF fingre for, at Danish Crown i Rønne fortsætter:

- Vi håber meget, at slagteriet fortsætter. Det er ikke kun slagteriarbejderne, der har noget på spil. Samfundet på Bornholm har ikke råd til at miste den arbejdsplads, siger formand for Bornholms Landbrug Lars Ole Hjorth-Larsen til nnf.dk.

- Vi skal gøre os umage for at finde en god løsning for fællesskabet på Bornholm, men det kræver at rammevilkårene for at drive landbrug og slagteri på Bornholm bliver forbedret. Det kan ikke gå for hurtigt at få vedtaget "Vækstplan for fødevarer", og vi ser gerne, at transportomkostningerne på Bornholm bliver sat ned til samme niveau, som i resten af landet, tilføjer formanden.

Bekymret bornholmsk borgmester

Borgmester Winnie Grosbøll vil også arbejde for at sikre slagteriet. Hun siger til nnf.dk, at en lukning af slagteriet i Rønne vil ramme de bornholmske slagteriarbejder særligt hårdt, fordi de ikke bare lige sådan kan søge job i nabokommunen:

- Det vil ikke bare være en katastrofe for de 200 familier, som risikerer at miste deres indtægtsgrundlag, men en katastrofe for hele øen.

Læs også