Elever hænger i på mejeriuddannelse

Mejeristeleverne mærker, at de gør en forskel, forklarer uddannelseschef ved Kold College, Mejeri Bjarne Vagn Larsen

Mens nogle erhvervsuddannelser kæmper med elevfrafald, har mejeriuddannelsen tilsyneladende knækket frafaldskoden.

I hvert fald peger man på Kold College i Odense på, at mejeristuddannelsen har et meget lille frafald. Blot 1,5 procent springer fra uddannelsen, inden de er færdiguddannede.

- Mejerifaget er kendetegnet ved fordybelse, nogle særdeles faste, daglige strukturer samt et arbejde med produkter, der kræver årvågenhed. Allerede som mejerielev mærker man, at det gør en forskel for mejeriproduktionen, at man er der på daglig basis. Det er med til at fastholde motivationen.

Sådan lyder forklaringen fra uddannelseschef ved Kold College, Mejeri Bjarne Vagn Larsen.

Mejeriuddannelsen på Kold College kan i år fejre 125-års jubilæum.

Læs også