Mejeristeleverne mærker, at de gør en forskel, forklarer uddannelseschef ved Kold College, Mejeri Bjarne Vagn Larsen
Mens nogle erhvervsuddannelser kæmper med elevfrafald, har
mejeriuddannelsen tilsyneladende knækket frafaldskoden.
I hvert fald peger man på Kold College i Odense på, at
mejeristuddannelsen har et meget lille frafald. Blot 1,5 procent springer fra
uddannelsen, inden de er færdiguddannede.
- Mejerifaget er kendetegnet ved fordybelse, nogle
særdeles faste, daglige strukturer samt et arbejde med produkter, der kræver
årvågenhed. Allerede som mejerielev mærker man, at det gør en forskel for
mejeriproduktionen, at man er der på daglig basis. Det er med til at fastholde
motivationen.
Sådan lyder forklaringen fra uddannelseschef ved Kold College,
Mejeri Bjarne Vagn Larsen.
Mejeriuddannelsen på Kold College kan i år fejre 125-års
jubilæum.