6,2 milliarder på vej til danske landmænd

NaturErhvervstyrelsen udbetaler i denne uge mere end 6,2 milliarder kroner i støtte til danske landmænd.

I disse dage begynder NaturErhvervstyrelsen udbetalingen af mere end 6 milliarder kroner i landbrugsstøtte til de danske landmænd.

Styrelsen har færdigbehandlet over 96 procent af de 44.200 indkomne ansøgninger. Styrelsen lever dermed op til sit mål om mindst at behandle 95 procent af ansøgningerne om Enkeltbetaling inden 1. december.

- Vi er meget tilfredse med, at vi igen i år kan sætte gang i udbetalingen af de mange milliarder til landmændene allerede i begyndelsen af december. Det er klart, at det for rigtig mange landmænd betyder meget, at pengene kommer tidligt. Derfor har vi særligt i år været spændte på, om vi kunne komme i mål, da vi har taget et spritnyt sagsbehandlingssystem i brug, siger EU-direktør Sarah Børner.

De første landmænd kan se Enkeltbetalingen på deres NemKonto allerede tirsdag. NaturErhvervstyrelsen udbetaler støtte igen én gang om ugen i de følgende uger. Hvis man ikke kan se sin støtte på kontoen den 3. december, er det altså ikke fordi, der er noget galt med ens ansøgning.

Læs også