Tungere grise på vej

Fra begyndelsen af næste år hæver DC Pork basisvægten med fire kg pr. gris. Det skal angiveligt styrke indtjeningen

Tungere grise betyder bedre indtjening for Danish Crowns ejere og styrker også indtjeningen på slagterierne.

Sådan lyder det fra Danish Crown, hvor man hos DC Pork har besluttet at hæve basisvægten med fire kg pr. gris fra begyndelsen af 2014.

- Markedet har udviklet sig, så det er blevet muligt for Danish Crown at sælge lidt tungere delstykker, og det potentiale skal udnyttes. Danish Crowns vægtgrænser styres af afsætningssituationen, og vi ser en mulighed for at afsætte de lidt tungere delstykker, siger CEO i DC Pork Jesper Friis i et nyhedsbrev.

Heri bekendtgør formand for Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse og Danish Crowns Svineproducentudvalg (SPU) Asger Krogsgaard, at han er tilfreds med udmeldingen:

- Det her vil styrke hele værdikæden, og det er der brug for. Produktionen af tungere grise er en optimering af driften hos landmanden og på slagteriet. Vi er opmærksomme på, at ikke alle producenter kan udnytte dette potentiale fuldt ud med baggrund i gældende lovgivning og miljøtilladelser.

- Jeg vil derfor opfordre politikere på Christiansborg til hurtigst muligt at se på de nødvendige tilpasninger på området. Det vil i sidste ende være til gavn for den danske svineproduktions konkurrenceevne, og det vil hjælpe til at bevare nogle af sektorens danske arbejdspladser.

Læs også