Minister vil forsøge at påvirke japanere

Fødevareminister Karen Hækkerup mener, at et godt dansk ry på kødmarkedet skal udnyttes i Japan

Sidste år eksporterede Danmark landbrugs- og fødevarer til Japan for knap fem milliarder kroner. Og over en fjerdedel af det frosne svinekød, der sælges i Japan, kommer fra Danmark.

Står det til fødevareminister Karen Hækkerup (S) skal der lande endnu flere danske fødevarer i de japanske indkøbskurve. Ministeren er således rejst til Japan i forbindelse med et dansk eksportfremstød.

- Herovre giver man ikke rødvin og chokolade i værtsgave. Man giver dansk svinekød - og det er selvfølgelig fordi, danske fødevarer har et ualmindeligt godt ry, og det skal vi udnytte til at få endnu flere danske varer på det japanske marked, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

- Selvom vi har en stor eksport til Japan, står der ikke særlig mange danske varer i japanske supermarkeder. Derfor har jeg prioriteret at have møder med repræsentanter fra den japanske detailhandel, så danske varer kan lande i indkøbskurvene hos de købedygtige japanere.

Og Japan, der hvert år køber dansk svinekød for 3,3 milliarder kroner, er et vigtigt marked for Danmark. Det påpegede teamleder for handelspolitik hos Landbrug & Fødevarer Anna de Klauman forleden i Børsen:

- Vi minder konstant EU-Kommissionen om, at de også skal huske at forhandle frihandel med Japan. Det er det vigtigste marked for os. Ikke kun på grund af svinekødseksporten, men fordi potentialet inden for mejeriprodukter, fjerkræ, oksekød og ingredienser også er meget stort.

Læs også