Fødevareminister Karen Hækkerup mener, at et godt dansk ry på kødmarkedet skal udnyttes i Japan
Sidste år eksporterede Danmark landbrugs- og fødevarer til
Japan for knap fem milliarder kroner. Og over en fjerdedel af det frosne
svinekød, der sælges i Japan, kommer fra Danmark.
Står det til fødevareminister Karen Hækkerup (S) skal der
lande endnu flere danske fødevarer i de japanske indkøbskurve. Ministeren er
således rejst til Japan i forbindelse med et dansk eksportfremstød.
- Herovre giver man ikke rødvin og chokolade i værtsgave. Man giver dansk svinekød - og det er selvfølgelig fordi, danske fødevarer har et
ualmindeligt godt ry, og det skal vi udnytte til at få endnu flere danske varer
på det japanske marked, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.
- Selvom vi har en stor eksport til Japan, står der ikke
særlig mange danske varer i japanske supermarkeder. Derfor har jeg prioriteret
at have møder med repræsentanter fra den japanske detailhandel, så danske varer
kan lande i indkøbskurvene hos de købedygtige japanere.
Og Japan, der hvert år køber dansk svinekød for 3,3 milliarder kroner, er et vigtigt marked for Danmark. Det påpegede teamleder for handelspolitik
hos Landbrug & Fødevarer Anna de Klauman forleden i Børsen:
- Vi minder konstant EU-Kommissionen om, at de også skal
huske at forhandle frihandel med Japan. Det er det vigtigste marked for os.
Ikke kun på grund af svinekødseksporten, men fordi potentialet inden for
mejeriprodukter, fjerkræ, oksekød og ingredienser også er meget stort.