Lysere tider i kvægbruget

Landbrug & Fødevarer, Kvæg, er godt i gang med rækken af regionsmøder rundt om i landet.

Torsdag aften var turen kommet til Fyn

- Der har været god debat og godt med tilslutning på møderne indtil nu. Tirsdag var 160 deltagere mødt op i Aulum, og dagen før var vi omkring 100 hos Gefion i Sorø, lød det fra formand Peder Philipp, inden han efter kaffen torsdag aften gjorde sig klar til en debat med de fynske kvægbrugere, da det sjette af i alt ti regionsmøder i Landbrug & Fødevarer, Kvæg, blev afviklet.

Denne aften, hvor Centrovice i Vissenbjerg var værter, var ligeledes omkring 100 deltagere mødt frem for at høre direktør Gitte Grønbæk, formand Peder Philipp og rådgivningschef Trine Barrett fortælle om blandt andet Kvægs strategi 2018, de aktuelle udfordringer med økonomien og på veterinærområdet, samt give en status på arbejdet omkring Kvægbrugets Taskforce.

Det lysner

Formand Peder Philipp indledte mødet med at beskrive den aktuelle økonomiske situation.

- Det begynder heldigvis at lysne – det viser prognoserne. Oksekødsprisen ventes at stige svagt, men det er de langsigtede rammebetingelser, samt foderpriserne, der er de største udfordringer, påpegede formanden.

Udviklingen i mælkeprisen er også gået i den rigtige retning på det seneste, og gode resultater i marken har også givet positivt løft mange steder.

Læs mere fra mødet i weekendens udgave af Effektivt Landbrug.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også