Samarbejde skal give nyt liv til konkurstruet biogasanlæg

Selskabet Bionaturgas Vaarst er ny ejer af biogasanlægget i Vaarst-Fjellerad. Bag selskabet står Bionaturgas Danmark

Biogasanlægget i Vaarst-Fjellerad har været truet af konkurs, men fra dags dato får anlægget ny ejer – nemlig selskabet Bionaturgas Vaarst.

Bag selskabet står Bionaturgas Danmark – der er datterselskab i Naturgas Fyn-koncernen – samt en nyetableret leverandørforening ved navn Leverandørselskabet Vaarst. Sidstnævnte har opbakning fra foreløbig 15 landmænd i området. Det oplyser Bionaturgas Danmark.

Herfra lyder det, at Biogas Vaarst inden for det næste år vil investere et tocifret millionbeløb i en væsentlig optimering af anlægget. Samtidig vil forsyningen til Vaarst-Fjellerad Kraftvarmeværk langsomt udfases, og biogassen vil i stedet blive sendt ud som CO2-neutral biogas i det danske naturgasnet.

- Vi investerer i anlægget i Vaarst, fordi det for os er åbenlyst, at der med de rette midler på det rette tidspunkt kan komme en rigtig fornuftig forretning ud af det. Og i partnerskabet med den lokale leverandørforening har vi det bedste afsæt for at føre anlægget videre, siger direktør i Bionaturgas Danmark Hans Duus Jørgensen i en pressemeddelelse.

Biogasanlægget i Vaarst har eksisteret siden 1997 under navnet Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg.

Læs også