Avis: Slagteriaftale stavnsbinder medarbejdere

Professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning Henning Nielsen forholder sig kritisk til den plan, som DC’s slagteriarbejdere måske indgår

Danish Crowns medarbejdere skal senere på måneden tage stilling til, om de vil sige ja til en aftale, der betyder, at de over de næste fire år skal investere 600 millioner kroner i slagtesvin via en lønnedgang.

Men aftalen er at stikke blår i øjnene på medarbejderne. Det mener professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning Henning Nielsen ifølge JydskeVestkysten.

- På den ene side binder medarbejderne sig til virksomheden i de fire år, aftalen gælder, for hvis de siger op inden, får de ikke gavn af investeringerne. Derudover er de slet ikke garanteret, at deres arbejde består. Danish Crown garanterer slagtning af svin, men de garanterer ikke jobs, siger professoren til JydskeVestkysten.

Heri pointerer Henning Nielsen også, at aftalen kan lulle Danish Crowns ledelse i søvn, så den ikke udvikler den nødvendige værditilvækst:

- Der er en høj procentdel af virksomheder, der truer med, at hvis medarbejderne ikke går ned i løn, så lukker de eller rykker ud af landet, som ikke overlever alligevel.

Læs også